Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Řidiče letos omezí oprava u Radňovic. 68 let starý most již není bezpečný

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) má letos na seznamu úkolů také opravu mostu u Raďnovic na Žďársku, který převádí silnici I/19 přes Slavkovický potok. Provedená diagnostika ukázala, že most postavený v roce 1954, který byl v roce 1977 rozšířen, již nesplňuje požadavky na bezpečný a plynulý provoz.

Jedním z problémů jsou například stávající křídla mostu, která jsou krátká, a dochází tak k sesuvu svahových kuželů, které jsou příkré. „Dožilý je i stav mostního svršku, který bude třeba celý odstranit až na nosnou konstrukci. Na ní bude provedena nová samonosná spřažená deska s novou izolací. Každé křídlo mostu bude prodlouženo zhruba o dva metry a na bocích mostu budou provedeny nové čelní zídky a na nich budou osazeny nové železobetonové římsy. Most dostane nové vozovkové souvrství a příslušenství,“ popisuje Martin Buček z ŘSD.

PŘEHLED: I na Vysočině proběhlo sčítání dopravy. Jihlavským přivaděčem denně projede skoro 28 tisíc řidičů

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) zajišťuje v pravidelných pětiletých intervalech projekt Celostátního sčítání dopravy (CSD), a to nejen na dálnicích a silnicích I. třídy v jeho správě, ale rovněž i na silnicích II. třídy a vybraných silnicích...

Dolní stavba bude sanována a svahy podél křídel budou dosypány a zpevněny dlažbou z lomového kamene. „Prostor pod mostem bude pročištěn, případné stávající odláždění pod mostem bude doplněno s přesahem na návodní i povodní straně přibližně o 3 metry,“ dodává Buček.

Řidiče letos omezí oprava u Radňovic. 68 let starý most již není bezpečný

Zmíněný most bude ŘSD opravovat ve dvou etapách po polovinách. Pracovní polovina bude uzavřena a provoz v místě stavby bude řízen kyvadlově průjezdnou polovinou vozovky, přičemž délka opravy mostu je odhadována na čtyři měsíce.

Další omezení pro řidiče: Letos se opraví povrch na silnici I/34, přibydou svodidla a dopravní značky

Jedním z letošních plánů Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) v Kraji Vysočina je oprava 7,5 kilometru dlouhého úseku silnice I/34 mezi Jitkovem a Ždírcem nad Doubravou. Konkrétně se bude opravovat část mezi propustkem na Jitkovském potoce a okružní...

„Do veřejného výběrového řízení na zhotovitele stavby jsme k 20. lednu 2022 obdrželi pět nabídek s nejnižší nabídkovou cenou 5,2 milionu korun bez DPH. Momentálně probíhá hodnocení nabídek podle ekonomické výhodnosti a dalších kritérií stanovených zadávací dokumentací. Stavbu bychom rádi zahájili, s ohledem na časový průběh veřejného řízení a klimatické podmínky, začátkem nové stavební sezóny, tedy přibližně v 1. polovině 2. čtvrtletí 2022,“ přiblížil Martin Buček časový harmonogram.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Most, Radňovice, oprava, ŘSD, doprava, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Buček, okres Žďár nad Sázavou

Řidiče letos omezí oprava u Radňovic. 68 let starý most již není bezpečný | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.