Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Další omezení pro řidiče: Letos se opraví povrch na silnici I/34, přibydou svodidla a dopravní značky

Jedním z letošních plánů Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) v Kraji Vysočina je oprava 7,5 kilometru dlouhého úseku silnice I/34 mezi Jitkovem a Ždírcem nad Doubravou. Konkrétně se bude opravovat část mezi propustkem na Jitkovském potoce a okružní křižovatkou silnic I/34 a II/345 ve Ždírci nad Doubravou včetně tedy průtahů Novým Ranskem a části Ždírce.

„Provedená diagnostika vozovky v úseku staničení km 134,080 – 141,577 ukázala, že v minulosti provedená údržba položením emulzního mikrokoberce vykazuje v současné době již značené opotřebení v podobě koroze, odlupování a vývoje výtluků. V úseku dále dochází k vývoji různého typu trhlin. Lokálně dochází k olamování okrajů vozovky a jsou v ní vyjeté mírné koleje. Zjištěna byla také nehomogenní skladba vozovky. Připravovaná oprava tak reaguje na zjištěný stav komunikace s cílem zkvalitnění povrchu vozovky a prodloužení její životnosti,“ vysvětluje za ŘSD Martin Buček.

Škrdlovice a Stržanov se dočkají protihlukových stěn, někde čeká řidiče omezení. Stavba potrvá 16 týdnů

Dvě obce na Žďársku - Stržanov a Škrdlovice - se dočkají protihlukových stěn. Krajský úřad Vysočiny, konkrétně odbor dopravy a silničního hospodářství, zahájil v první polovině ledna stavební řízení.

Mimo výměny konstrukčních vrstev vozovky a případných nutných sanací konstrukce vozovky bude součástí oprav také pročištění silničních příkopů a zanesených propustků. Součástí bude rovněž jejich sanace, doplnění šikmých čel a dláždění příkopů na obou jejich předpolích. Opravena bude nezpevněná krajnice a dojde k doplnění svodidel dle platných technických předpisů a norem.

Opravě neujdou ani tři mosty na silnici I/34, kde bude proveden pouze nový ochranný nátěr zábradlí. V opravovaném úseku dojde k vyznačení nového vodorovného dopravního značení a osazení nového svislého dopravního značení.

Propojka na silnici I/37: V pondělí bude zahájena demolice haly s bývalou prodejnou koberců na Jihlavské ulici

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) ve čtvrtek 3. února předalo staveniště za účelem přípravy stavby propojky ulici Jihlavská a Brněnská na silnici I/37 ve Žďáru nad Sázavou. Na základě rozhodnutí o odstranění stavby v pondělí 7. února bude...

Z důvodu nedostatečné šířky stávající silnice I/34, která neumožňuje provádění prací po polovinách, se plánuje její úplná uzavírka v dotčeném úseku. „Předpokládá se převedení provozu na objízdnou trasu pro osobní vozidla do 3,5t, nákladní vozidla nad 3,5t a těžká nákladní vozidla nad 12t. Vedení objízdných tras bude předmětem jednání Policie ČR, příslušného silničního správního úřadu a zhotovitele a budeme o nich včas informovat. Předpokládaná doba pro uvedení opraveného úseku do provozu v režimu předčasného užívání stavby je maximálně 20 týdnů,“ dodává Buček.

V současné době běží správní řízení za účelem vydání stavebního povolení a probíhá veřejné výběrové řízení na zhotovitele stavby s aktuálním termínem podání nabídek 15. března 2022. „Předpokládaná hodnota veřejné zakázky podle zadávací dokumentace činí 126,97 milionu korun bez DPH. Pokud předrealizační fáze přípravy bude probíhat bez zásadních časových prodlev, můžeme zahájení stavby předpokládat v průběhu 2. čtvrtletí tohoto roku,“ poodhalil Martin Buček časový plán.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky oprava, silnice, úsek, I/34, ŘSD, povrch, značení, svodidla, Ždírec nad Doubravou, Ředitelství silnic a dálnic, dopravní značka, Martin Buček, Kraj Vysočina, Jitkov, Policie České republiky

Další omezení pro řidiče: Letos se opraví povrch na silnici I/34, přibydou svodidla a dopravní značky | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.