Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

SJÍZDNOST: Silnice jsou pokryté sněhem, problémy jsou na Hosově i u Kostelce

, aktualizováno 21. ledna 2022, 7:37

Následky nočního sněžení komplikují páteční ranní dopravu. Komplikace hlásí tah II/602 z Jihlavy na Telč, stejně tak i I/34 u Jitkova na Havlíčkobrodsku.

„Pro nákladní vozidla je hosovský kopec i kopec nad Kostelcem neprůjezdný,“ hlásila krátce o půl šesté ráno policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že v těchto místech mají problémy i osobní auta.

Velké komplikace se vyskytly u Jitkova, kde byla komunikace I/34 ucpaná kamiony a průjezdnost byla pouze jedním pruhem. Zhruba v 6:15 bylo hlášeno, že silnice je již plně průjezdná. Jako sjízdné s velkou opatrností se teď označují všechny silnice v kraji.

Komunikace jsou ale pokryté vrstvou sněhu. Další problémy proto očekáváme kolem sedmé hodiny, kdy bude silnější provoz. Vyzýváme proto všechny k tomu, aby jezdili velmi opatrně,“ vzkazuje Čírtková. 

Silničáři vyjeli se 110 speciálními auty, na odklízení sněhu pracovalo také 30 traktorů. Hlavní tahy jsou podle dispečera krajské správy a údržby silnic Romana Hubeného po solení mokré, kvůli větru se ale i tam jazyky tvoří.

Podle meteorologů budou dnes sněhové přeháňky na Vysočině už jen ojediněle, nejvyšší teploty budou od minus tří stupňů Celsia po nulu. Vítr může mít v nárazech rychlost okolo 50 kilometrů za hodinu. V polohách nad 500 metrů nad mořem se budou dál tvořit sněhové jazyky.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Zdroj Policie ČR

Štítky Kostelec, silnice, Jihlava, Telč, okres Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Silnice jsou pokryté sněhem, problémy jsou na Hosově i u Kostelce | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.