Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

PŘEHLED: Cestujete jihlavskou MHD? Pak počítejte s několika výlukami

Jezdíte jihlavskou městskou hromadnou dopravou (MHD)? Pak zpozorněte. V následujících dnech je totiž v plánu hned několik výluk. První začala již dnes.

Výluka týkající se linky 12 začala již dnes a potrvá potrvá do 10. října. Jejím důvodem je oprava vozovky. Ve čtvrtek 7. a v pátek 8. října bude od 4:00 do 13:10 hodin obsluhována pouze zastávka „Nové Domky“ ve směru jízdy do Jihlavy, protisměrná zastávka obsluhována nebude, stejně tak nebudou po tuto dobu obsluhovány ani zastávky „Velký Beranov“ a „Velký Beranov zastávka“.

„Po zbytek těchto dvou dnů, tedy od 13:10 hodin do 23:59 hodin, se stavaři na Nových Domcích přesunou na druhou polovinu vozovky, bude zde tedy obsluhována pouze zastávka „Nové Domky“ ve směru jízdy do Jihlavy," upozorňuje Aneta Hrdličková z jihlavského oddělení vnějších vztahů.  Obě zastávky ve Velkém Beranově zůstanou nadále bez obsluhy. O víkendu, tedy v pátek 9. a 10. října, nebude linka 12 zajíždět ani na Nové Domky ani do Velkého Beranova.

„Důvodem těchto výluk je rekonstrukce průtahu od Nových Domků do Velkého Beranova, kterou zajišťuje Kraj Vysočina. Po dokončení stavby kraj převezme komunikaci do své správy, jak bylo ještě před začátkem stavby dohodnuto,“ uvedl vedoucí odboru dopravy jihlavského magistrátu Lubomír Dohnal.

Omezení na Polenské

Další omezení se týká Polenské ulice, kde odbor dopravy jihlavského magistrátu zajišťuje opravu vozovky. Stavba potrvá od pondělí 11. října a její konec se předpokládá v pátek 22. října. Polenskou ulici nebudou obsluhovat linky 4, 41 a 42, které pojedou náhradní trasou přes Havlíčkovu ulici kolem vlakového nádraží. Obsloužena tedy nebude zastávka „Polenská ulice“, která bude mít náhradní zastávky „Pod Jánským kopečkem“ a „Hlavní nádraží ČD“. 

„Konkrétní dny omezení sledujte webu dopravního podniku (DPMJ), případně na jeho facebookovém profilu.  Z informací, které máme v tuto chvíli k dispozici, nebude určitě obsluhována zastávka „Polenská" v obou směrech ve dnech 11.10. 2021 – 13.10.2021. Děkujeme za pochopení a omlouváme se cestujícím za způsobené komplikace," uvedl mluvčí města a DPMJ Radovan Daněk.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava

Štítky MHD, doprava, výluka, Jihlava, autobus, trolejbus, městská hromadná doprava, Velký Beranov, Lubomír Dohnal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Cestujete jihlavskou MHD? Pak počítejte s několika výlukami | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.