Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Oprava mostu na I/38 pokračuje, teď se pracuje na tubosideru. Hotovo by mělo být za měsíc

I nadále jsou na silnici I/38, konkrétně v Rančířově, k vidění stavební dělníci, kteří opravují most s evidenčním číslem 38 - 072. Aktuálně se pracuje na tubosideru. Určitě dobrou zprávou je to, že všechny práce již probíhají bez dopravního omezení.

„Dokončili jsme zasunutí tubosideru a momentálně probíhá dláždění jeho dna, respektive berm, z lomového kamene a úprava koryta na vtoku i výtoku. Dále probíhají zemní práce, jako je odkopávka šikmých ploch nad vtokem a výtokem. Tyto plochy budou nově vydlážděny lomovým kamene do betonu. Na vtokové části je již například dokončeno nové revizní schodiště a dokončuje se také kaskádový skluz navazující na odvodnění komunikace," podrobněji popisuje Martin Buček z Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD). 

Řidiči určitě mají radost z toho, že všechny tyto práce probíhají již bez dopravního omezení. Kyvadlově řízená doprava semafory zde bude zřizována pouze nárazově dle potřeb stavby pro umístění stavební techniky do vozovky, například při složení kameniva na šikmé plochy. Jinak se zemní práce provádí ručně z důvodu velkého sklonu dosahujícího 75 stupňů.

„Uvedení mostu do provozu plánujeme na 13. listopadu, nicméně v listopadu a prosinci ( dle klimatických podmínek) budou probíhat dokončovací práce v podobě odstranění šikmého sjezdu z I/38 k vtoku, úprava svahů, osetí, náhradní výsadba, úprava dočasných záborů jejich uvedením do původního stavu," dodává Buček z ŘSD. 

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Rančířov, I/38, most, doprava, oprava, ŘSD, turbosider, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Buček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava mostu na I/38 pokračuje, teď se pracuje na tubosideru. Hotovo by mělo být za měsíc | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.