Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlavský dopravní podnik začne od září posilovat spoje, školáky vyjde jízdné na 2 koruny denně

Od prvního září posílí školní spoje a v druhé polovině září po zahájení zájmových kroužků a rozjezdu Vysoké školy polytechnické přejdou trolejbusy opět v přepravní špičce na interval 12 minut mezi spoji. Z každé zastávky tak bude každou hodinu odjíždět pět spojů.

Doprava v Jihlavě a vytíženost spojů Dopravního podniku města Jihlavy (DPMJ) se pomalu vrací na úroveň před pandemií koronaviru. V srpnu 2021 využívá MHD v Jihlavě ve srovnání se srpnem 2019 už 90 % cestujících.

Školáci od září jen za 2 koruny denně

Od 1. září pomůže ještě větší vytíženosti linek MHD v Jihlavě také levnější žákovské jízdné. Roční žákovská jízdenka pro děti ve věku od 6 do 14 let se už od začátku srpna prodává za 730 korun. Slevu ve výši 1 145 korun na jedno dítě schválili jihlavští zastupitelé.

Místo dosavadních 1 875 korun ročně tak jsou teď v prodeji roční jízdenky pro děti za 730 korun a čtvrtletní předplatitelské kupóny za 200 korun. Kdo se chce vyhnout záříjovým frontám na předprodeji DPMJ, může si zajistit žákovský kupón už nyní, jedinými podmínkami je trvalé bydliště v Jihlavě a věk od 6 do 14 let.  

Posílení dopravy

Na velký poprázdninový návrat cestujících je dopravní podnik připraven. Od 1. září posílí ranní školní spoje. Na lince B bude spoj s odjezdem z konečné Na Dolech v 07:20 veden dvěma vozy. A rovněž na lince C pojedou paralelně dva trolejbusy na spoji s odjezdem z konečné Horní Kosov na Masarykovo náměstí v 07:30.

Další posílení trolejové dopravy je naplánováno na 20. září. Interval odjezdů spojů na linkách A, B a C v přepravní špičce se sníží na 12 minut ze současných patnácti. Znamená to, že každou hodinu bude z každé trolejbusové zastávky vypraveno pět spojů místo současných čtyř.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlava | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, doprava, MHD, pandemie covidu-19, Dopravní podnik města Jihlavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský dopravní podnik začne od září posilovat spoje, školáky vyjde jízdné na 2 koruny denně | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.