Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Blíže jihlavskému urgentu. Na ulici Vrchlického začne stavba dvou nových zastávek MHD

Přibližně tři měsíce, tedy zhruba do konce listopadu, by měla trvat výstavba nových zastávek v Jihlavě na Vrchlického ulici. Budou určeny hlavně cestujícím, kteří půjdou na ošetření na urgentní příjem. Nové zastávky je oproti těm stávajícím zastávkám více přiblíží ke vchodu této části jihlavské nemocnice.

Řidiči se nemusí bát, že by je výstavba zastávek nějak výrazně omezila. Oba pruhy budou průjezdné, avšak s výstrahou na probíhající práce.

Zastávky na Vrchlického ulici budou stát téměř dva a půl milionu korun a jejich zpracovatelem bude společnost PORR a. s.

Na Vrchlického ulici se vybudují dvě proti sobě ležící zastávky MHD, jedna bude řešena způsobem asfaltového zálivu a druhá způsobem betonové desky zálivu. Součástí bude také vybudování nového chodníku, který bude navazovat na jednu ze zastávek, a dále nového osvětlení zdejšího přechodu pro chodce.

„Stavba je další etapou projektu Zvýšení bezpečnosti v Jihlavě, v rámci kterého se již realizovalo mnoho dopravně stavebních akcí. Například byl obnoven chodník na ulici S. K. Neumanna, Sokolovské nebo Kollárově či upraveny zastávky MHD v Hruškových Dvorech u společnosti Mokov. V rámci této akce se uskuteční ještě úprava chodníku a vybudování nové dešťové kanalizace v Antonínově Dole,“ uvedl náměstek pro oblast rozvoje města Petr Ryška.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky urgent, zastávka, MHD, výstavba, doprava, Vrchlického, městská hromadná doprava, Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, chodník, Porr, Petr Ryška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blíže jihlavskému urgentu. Na ulici Vrchlického začne stavba dvou nových zastávek MHD | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.