Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidiči na D1 mohou zastavit na nové odpočívce. Nabízí fitness, sprchu a automaty s občerstvením

Na dálnici D1 v tomto týdnu řidičům začala sloužit zrekonstruovaná malá odpočívka Studený, která leží na 70,1 kilometru D1 ve směru na Brno. Původní odpočívka ze 70. let 20. století byla několik let uzavřená a v červnu loňského roku začala její rekonstrukce v souladu s novým standardem Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pro tento typ odpočívek.

Její plocha nabízí nová parkovací místa pro 12 nákladních a 26 osobních vozidel, 2 autobusy a 3 pro vozidla s přívěsem, karavany či obytné vozy. Nechybí ani kontrolní stanoviště Policie ČR.

„Mimo parkovací část je relaxační zóna se 44 lavičkami, 7 lavičkami se stolem, 24 odpadkovými koši v kompletní parkové úpravě. Součástí je rovněž fitness koutek se 4 posilovacími stroji. V centru stoji automatické korporátní toalety se 3 kabinkami, pisoáry, sprchou a s klopným přebalovacím pultem. Zařízení je orientováno tak, aby v části čelem k dálnici mohly být umístěny nápojové a občerstvovací automaty. Dodavatel toalet bude současně po dobu dalších 5 let zajišťovat jejich provoz, údržbu a starat se o jejich čistotu,“ jmenuje za ŘSD Martin Buček.

Odpočívka disponuje také dohledovým systémem a systém pro sledování obsazenosti stání pro nákladní vozidla. Tato data se přenáší do dálničního informačního systému (DIS), kde jsou zpracována, vyhodnocena a dále poskytnuta uživatelům dálnice.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky dálnice, D1, odpočívka, Studený, doprava, ŘSD, Dálnice D1, Ředitelství silnic a dálnic, Brno, Policie České republiky, Martin Buček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči na D1 mohou zastavit na nové odpočívce. Nabízí fitness, sprchu a automaty s občerstvením | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.