Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Parkování u jihlavské nemocnice vyřeší nový parkovací dům. Nabídne 94 míst včetně nabíjení pro elektromobily

Jihlava bude mít nový parkovací dům. Vyrůst by měl už během příštího roku v lokalitě u Nemocnice Jihlava. Bude sloužit především Krajskému ředitelství policie Kraje Vysočina, které sem nasměruje parkování svých zaměstnanců, a také části veřejnosti, která zde vyřizuje úřední záležitosti. Kraj Vysočina na stavbu za předpokládaných 60 milionů korun přispěje jednou třetinou.

„Respektujeme rozhodnutí krajského zastupitelstva ze září loňského roku. To souhlasilo s poskytnutím dvacetimilionového finančního příspěvku krajskému policejnímu ředitelství, a to ve dvou stejných platbách ve dvou za sebou následujících letech. Aktuálně je připravován materiál na poskytnutí 10 milionů korun. S touto částkou bylo počítáno při sestavováni krajského rozpočtu na rok 2021. Tento postup jsem podrobně diskutoval s krajským policejním ředitelem, který mě opakovaně ujistil, že část kapacit budoucího parkovacího domu bude sloužit veřejnosti,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Krajské ředitelství policie Kraje Vysočina dle poskytnutých informací plánuje stavbu realizovat na vlastních pozemcích v jihlavské ulici Dr. Jiřího Procházky, kde se nyní nachází nekryté služební parkoviště. „V těchto místech vyroste dvoupatrová stavba: s jedním podzemním patrem, jedním nadzemním patrem a s parkováním na střeše,  bude provozně propojená s budovou krajského ředitelství,“ popisuje plány Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina.

Podle informací z kraje tak nově vznikne 94 parkovacích míst včetně vyhrazeného stání pro imobilní občany a míst s dostupností nabíjecí stanice pro elektromobily.

Zabraná místa se uvolní obyvatelům sídliště 

Rozvíjející se Krajské ředitelství policie Kraje Vysočina provozuje téměř 400 motorových vozidel. Dispoziční a technické řešení současných garáží, které jsou umístěny uvnitř areálu ředitelství, neumožňují žádný realizovatelný stavební zásah, kterým by se tyto garáže zvětšily a tím se počet parkovacích míst navýšil. Služební dopravní prostředky tedy stojí zaparkované venku na nádvoří uprostřed areálu krajského ředitelství, což s ohledem na vybavení vozidel speciální technikou, potřebou připojení odstavených a zaparkovaných vozidel na zdroj elektrické energie a také s ohledem na klimatické podmínky v našem kraji, není pro zajištění nepřetržité provozuschopnosti policejní techniky vhodné. Z tohoto důvodu stálo vedení krajského ředitelství policie před nutností řešit zajištění vhodných prostor pro parkování služebních dopravních prostředků,“ uvádí Miloš Trojánek, ředitel Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

Hejtman Vysočiny Vítězslav Schrek dodává, že okolností, která měla zásadní vliv na realizaci záměru i na podporu Kraje Vysočina, je umístění budovy Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina v lokalitě v blízkosti Domu zdraví, Nemocnice Jihlava a bytové zástavby, kde je velká poptávka po volných parkovacích místech, která slouží osobám, které zde bydlí nebo podnikají. „Tím, že budou mít zaměstnanci policie možnost zaparkovat služební i soukromá vozidla v nově vybudovaném parkovacím domě, uvolní parkovací místa v okolí bytových domů pro ostatní veřejnost. Policie také opustí velkou část dosavadního sdíleného parkování v areálu jihlavské nemocnice, kde je nyní počet míst z důvodu stavebních prací také výrazně omezený," doplnil hejtman Vítězslav Schrek.

Schválení druhé části finančního příspěvku pro krajské policejní ředitelství ve výši 10 milionů korun bude projednávat krajské zastupitelstvo v červnu. Prvních schválených 10 milionů korun poskytl Kraj Vysočina na základě darovací smlouvy krajskému ředitelství v září loňského roku.

Ohodnoť článek

Foto Tama66 (pixabay) | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky parkování, auta, Nemocnice Jihlava, policejní, ředitelství, Jihlava, Kraj Vysočina, Lékárenský komplex Jihlava, policie, Vítězslav Schrek, Krajské ředitelství policie kraje Vysočina, Dům zdraví spol. s r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkování u jihlavské nemocnice vyřeší nový parkovací dům. Nabídne 94 míst včetně nabíjení pro elektromobily | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.