Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na D1 se vrátí stavaři. Půjde o další modernizaci úseku mezi Velkým Beranovem a Měřínem

Už tuto sobotu 27. března se na dálnici D1 vrátí stavební stroje a budou pokračovat stavební práce na modernizaci úseku číslo 16 mezi Velkým Beranovem a Měřínem. Během letošní stavební sezóny tam dojde k modernizaci levého jízdního pásu ve směru na Prahu.

Modernizace 14,7 kilometru dlouhého úseku byla zahájena v roce 2019 a dokončena bude na podzim tohoto roku. „Letošní práce budou zahájeny instalací dopravně inženýrského opatření v časných ranních hodinách v sobotu 27. března. Provoz zde bude od víkendu organizován v režimu 2+2/0 ve směru na Brno,“ upřesňuje za Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) Martin Buček. 

Samotné práce pak budou zahájeny v pondělí 29. března, konkrétně bude nejprve prováděna demolice a frézování původní vozovky a demolice dvou dálničních mostů. Součástí prací na tomto úseku bude kromě realizace nového betonového krytu také výstavba dvou nových dálničních mostů a dokončena bude druhá polovina nadchodu pro zvěř – takzvaného ekoduktu.

Práce v levém jízdním pásu budou ukončeny do konce prázdnin. „Do poloviny října se pak bude pracovat ve středovém dělicím pásu. Zde se dokončí kanalizace, zkompletuje se řídicí a informační systém dálnice, vybudují se nouzové přejezdy a nakonec se nainstalují bezpečnější svodidla. Předpokládáme, že od poloviny října by měla být dálnice v tomto úseku průjezdná již bez omezení,“ dodává Martin Buček z ŘSD.

Práce vně dálnice D1 budou probíhat do konce letošního roku a budou spočívat v dokončení ekoduktu či oplocení proti vniknutí zvěře.

Ohodnoť článek

Foto ŘSD

Štítky D1, dálnice, oprava, modernizace, Dálnice D1, Velký Beranov, Měřín, Ředitelství silnic a dálnic, Praha, Martin Buček, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na D1 se vrátí stavaři. Půjde o další modernizaci úseku mezi Velkým Beranovem a Měřínem | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.