Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na modernizovaný úsek dálnice D1 se vrací stavbaři. Budou uzavřeny rychlé pruhy

Už v pátek 5. března na modernizovaném úseku dálnice D1 opět začnou pracovat stavbaři. Budou zde totiž obnoveny práce na úseku číslo 11 mezi exitem 81 Koberovice a 90 Humpolec. Začne se v části mezi kilometrem 89,4 až 91,3.

V této uvedené části začne v pátek dopoledne postupná stavba dopravně inženýrského opatření. „V rámci jeho výstavby budou uzavírány rychlé jízdní pruhy, aby bylo možné provádět práce ve středním dělicím pásu. Zde je nutné provést napojení kanalizace a telematiky mezi modernizovanými úseky č.11 a č.12. Současně budou probíhat opravy výtluků v pravém jízdním pásu ve směru na Brno mezi km 83 – 91,3,“ upřesňuje za Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) Martin Buček.

Práce na modernizaci celého pravého jízdního pásu ve směru na Brno v délce 8,8 kilometrů začnou začátkem května po dokončení napojení vozovky mezi úseky č. 11 a č.12. Veškerý provoz bude převeden již do zmodernizovaného jízdního pásu směrem na Prahu, kde bude doprava vedena v režimu 2+2. Tento režim vedení provozu zde zůstane po většinu období modernizace.

„Pracovat se bude nejen na rozšíření jízdního pásu a výměně stávajícího asfaltového povrchu za cementobetonový. Rekonstrukcí pojde několik mostů, pracovat se bude na inženýrských sítích, odvodnění dálnice, středovém dělícím pásu a samozřejmě také na vodorovném i svislém dopravním značení,“ upozornil Buček.

Zprovoznění úseku mezi Koberovicemi a Humpolcem je plánováno na konec září tohoto roku.

Ohodnoť článek

Foto garaz.cz

Štítky dálnice, D1. modernizace, oprava, omezení, Dálnice D1, Humpolec, Koberovice, Martin Buček, Ředitelství silnic a dálnic, Brno, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na modernizovaný úsek dálnice D1 se vrací stavbaři. Budou uzavřeny rychlé pruhy | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.