Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidiči na hranicích s Německem za týden prostáli 1000 hodin. Ze 300 testů vyšly tři pozitivní

Aktuální epidemiologická situace a s tím související restrikce se samozřejmě dotýkají také řidičů společnosti ICOM transport. Minulý týden kvůli restrikcím ze strany Německa prostáli řidiči uvedené společnosti 1000 hodin na hranicích a podstoupili více než tři stovky testů. Tři měly pozitivní výsledek.

Lidé mohou nyní do Německa cestovat pouze s negativním testem na covid-19. Řidiči kamionu tak prakticky od neděle 14. února musí každých 48 hodin podstoupit antigenní testy.

Firma ICOM transport v rámci testování zjistila, že její řidiči na sebe dávají pozor a nákaza se jim vyhýbá. Za prvních pět dní koncern objednal řidiče mezinárodní a kamionové dopravy na 320 testů, a pouze tři z nich měli pozitivní výsledek.

Nedostatečné kapacity 

Časté testování ale způsobuje problémy, a to nedostatkem kapacit odběrových míst. „Míst je sice dost, ale kapacity mají nedostatečné. Žádalo se o navýšení kapacit, ale zatím se nic nestalo,“ přiznala předsedkyně představenstva Kateřina Kratochvílová, podle ní by bylo ideální, kdyby se na odstavných parkovištích postavily stany na odběr. Řidiči se navíc kromě testu musejí registrovat do systému, kde hlásí každou svou cestu.

Vláda také slíbila pomoc při vyjednání zmírnění restrikcí, ta zatím ale nepřišla. „Kdyby alespoň stačil test jen jednou za týden,“ prozradil návrh vedoucí Mezinárodní kamionové dopravy Jiří Langr.

Minulý týden, kdy vešla v platnost zpřísněná opatření při vjezdu do Německa, prostáli řidiči zmíněné firmy na hranicích odhadem 1000 hodin. Nařízení platí od pondělí 15. února. První dva dny se proto na hranicích tvořily několikakilometrové kolony. Řidiči koncernu tak strávili čekáním až sedm hodin.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto tagesschau.de

Štítky hranice, řidič, Německo, test, kolona, koronavirus, covid-19, ICOM transport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči na hranicích s Německem za týden prostáli 1000 hodin. Ze 300 testů vyšly tři pozitivní | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.