Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vysočina má v tomto roce na úpravy silnic k dukovanské elektrárně přes 70 milionů korun

Kraj Vysočina bude letos pokračovat v přípravě staveb na silnicích směrem k Jaderné elektrárně Dukovany na Třebíčsku, které budou potřeba pro přepravu nadrozměrných a těžkých komponent v případě stavby nového jaderného bloku. Ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) na to kraj má včetně peněz nevyčerpaných vloni přes 70 milionů korun. Novinářům to řekl hejtman Vítězslav Schrek (ODS).

Rozhodnutím krajské rady má kraj opět i komisi pro výstavbu nového jaderného zdroje v Dukovanech. Tato komise podle hejtmana fungovala i v minulých letech. „Snahou Kraje Vysočina je, abychom v přípravě tohoto významného projektu, který má přesah za Kraj Vysočina, i nadále měli aktuální informace a byli v blízké komunikaci se všemi zainteresovanými orgány," řekl Vítězslav Schrek.

Vedle kraje jsou v této komisi například i zástupci z Třebíčska, krajské hospodářské komory, dukovanské elektrárny nebo ze sousedního Jihomoravského kraje.

Lze použít i 33 milionů korun 

Kvůli stavbě nového jaderného bloku Dukovan by měl kraj zajistit především stavby silničních obchvatů města Brtnice a obcí Zašovice a Slavětice. K letošním 38 milionům korun ze SFDI může na přípravy těchto staveb použít i 33 milionů, které na tento účel nevyčerpal z celkových 41 milionů korun přidělených státním fondem minulý rok. Tyto peníze zatím kraj používá na projektové dokumentace nebo výkupy pozemků.

Obchvat Slavětic by podle dřívějších údajů kraje měl měřit přes tři kilometry a obchvat Zašovic dva kilometry. U Brtnice ležící na trase mezi Jihlavou a Třebíčí plánuje kraj postavit 3,8 kilometru nové silnice II. třídy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ekolist.cz

Štítky ČR, silnice, stavby, správa, jaderná, Vysočina, Kraj Vysočina, Státní fond dopravní infrastruktury, Vítězslav Schrek, Dukovany, okres Třebíč, ODS, Hospodářská komora, Brtnice, Zašovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina má v tomto roce na úpravy silnic k dukovanské elektrárně přes 70 milionů korun | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.