Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

SJÍZDNOST: Na silnicích kraje leží nová vrstva sněhu. Hasiči bojují s popadanými stromy

Po nočním sněžení leží na silnicích Vysočiny nová vrstva sněhu. Krajská správa a údržba silnic má v terénu sypače na všech 114 okruzích. Na solených úsecích je sníh rozbředlý. Silnice jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností, stále někde sněží. Podle mluvčí hasičů Petry Musilové zaměstnávají hasiče od středečního večera stromy popadané přes silnice.

„Padají pořád, ale hasiči to zvládají odklízet," řekl před 6:30 dispečer krajských silničářů Roman Hubený. Noční teploty na Vysočině podle něho klesly k minus třem stupňům Celsia. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu se budou odpoledne pohybovat od minus dvou do jednoho stupně Celsia. Sněžení bude slábnout, večer může být i polojasno.

Od středečního podvečera do dnešního rána likvidovali hasiči na Vysočině popadané stromy na komunikacích téměř na 30 místech, uvedla Musilová. Nejvíc zásahů kvůli odstraňování stromů měli hasiči na Jihlavsku, všechny se obešly bez zranění.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, počasí, hasiči, silnice, sjízdnost, Vysočina, strom, Kraj Vysočina, Český hydrometeorologický ústav, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Na silnicích kraje leží nová vrstva sněhu. Hasiči bojují s popadanými stromy | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.