Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Stavba sjezdu z přivaděče na ulici Romana Havelky pokračuje. Řidiče čekají semafory

Už téměř měsíc probíhají přípravné práce vedoucí ke stavbě mimoúrovňové křižovatky silnice I/38 na ulici Romana Havelky v Jihlavě. Aktuální práce na místě budou pokračovat až do konce roku. Samotná výstavba sjezdu bude probíhat ve dvou etapách až do července roku 2021.

„Stavba mimoúrovňové křižovatky silnice I/38 na ulici Romana Havelky začala 5. října. Od té doby stihli dělníci provést veškeré přípravné práce, které zahrnují kompletní odvodnění budoucí stavby. Zemní přípravné práce ještě probíhají a měly by být hotové do konce roku,“ informuje mluvčí jihlavské radnice Aneta Hrdličková.

Stavba vyjde celkově na 33,3 milionů korun včetně DPH, investorem je město Jihlava a z části Krajská správa a údržba silnic Kraje Vysočina, která se podílí částkou 2,3 milionu korun včetně DPH. Zhotovitelem stavby je firma Skanska a.s.

Po novém roce na přípravu naváže samotná stavba, která bude rozdělena do dvou etap. V první se upraví jižní polovina ulice Romana Havelky, která bude obsahovat dva jízdní pruhy a větev k obchodnímu areálu. Během této etapy bude provoz veden za střídavého provozu řízeného světelnou signalizací po severní straně ulice.

„Komunikace vedoucí k obchodnímu areálu bude při tomto omezení jednosměrná a šířka jízdního pruhu na ulici Romana Havelky, po kterém se povede doprava, bude minimálně 3,5 metru,“ uvedl náměstek pro oblast rozvoje města Petr Ryška.

V druhé etapě se počítá se stavbou severní části ulice Romana Havelky společně se sjezdem z I/38 za vedení provozu po již hotové části komunikace, která bude mít dva jízdní pruhy a šířku 7,5 metrů.

„Při výstavbě sjezdu zůstane na nájezdu pruh široký minimálně čtyři metry, úplné uzavírky v těchto místech tedy v příštím roce již nebudou,“ dodává Hrdličková.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky sjezd, přivaděč, Romana Havelky, výstavba, omezení, doprava, Roman Havelka, silnice, Jihlava, Skanska, Petr Ryška, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba sjezdu z přivaděče na ulici Romana Havelky pokračuje. Řidiče čekají semafory | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.