Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidiči, pozor na další omezení. V Jihlavě začne stavba sjezdu z dálničního přivaděče

Řidiči v krajské Jihlavě se musí připravit na dopravní omezení, které bude souviset s výstavbou sjezdu z dálničního přivaděče. Mimoúrovňová křižovatka silnice I/38 a ulice Romana Havelky začne řidičům sloužit v červenci 2021.

Stavba spočívá v dostavbě nekompletní mimoúrovňové křižovatky silnice I/38 s ulicí Romana Havelky (silnice III/03824) v Jihlavě, a to o jeden ze dvou zbývajících dopravních směrů, sjezd ve směru od Znojma. „Dále se stávající křižovatka s nájezdem u Vodního ráje změní na světelnou křižovatku řízenou semafory,“ informuje náměstek primátorky Jihlavy Petr Ryška.

Do konce roku budou probíhat přípravné práce zahrnující realizaci kompletního odvodnění budoucí stavby včetně zemních přípravných prací. „Tyto práce vyžadují dočasná dopravní omezení na ulici Romana Havelky či na samotném přivaděči. V období od pondělí 5. října do úterý 20. října bude z důvodu výstavby kanalizace kompletně uzavřen sjezd od Havlíčkova Brodu na ulici Romana Havelky,“ doplnil mluvčí magistrátu města Jihlavy Radovan Daněk.

Výstavba pak začne na jaře příštího roku a práce budou rozděleny do dvou etap. Ta první bude spočívat ve výstavbě jižní poloviny ulice Romana Havelky. „Jde o dva jízdní pruhy a větev k obchodnímu areálu. Provoz bude přitom veden střídavě řízenou světelnou signalizací po severní straně ulice,“ vysvětlil Tomáš Kejval z odboru rozvoje města jihlavského magistrátu. Komunikace vedoucí k obchodnímu areálu bude podle jeho slov jednosměrná a šířka jízdního pruhu na ulici Romana Havelky, po kterém povede doprava, bude minimálně 3,5 metrů.

Sjezd od Jihlavského tunelu k Vodnímu ráji se začne stavět letos. Navzdory nižším příjmům do rozpočtu

Zastupitelé Jihlavy odmítli odložit na příští rok stavbu mimoúrovňové křižovatky, která umožní sjezd z hlavního silničního tahu číslo 38 k zóně s obchody a akvaparkem v ulici Romana Havelky. Méně aut by díky tomu jezdilo přes centrum. Vedení...

Během druhé etapy dělníci postaví severní část ulice Romana Havelky společně se sjezdem z I/38 za vedení provozu po již zhotovené části komunikace. Ta bude mít hotové už dva jízdní pruhy a šířku 7,5 metrů. Při výstavbě sjezdu z I/38 zůstane na nájezdu na I/38 pruh široký minimálně 4 metry.

„Stavba vyjde celkově na 33,3 milionů korun včetně DPH, investorem je město Jihlava a z části Krajská správa a údržba silnic Kraje Vysočina, která se podílí částkou 2,3 mil korun včetně DPH. Zhotovitelem stavby je firma Skanska a.s.,“ dodává na závěr mluvčí města Radovan Daněk.  

Ohodnoť článek

Foto Jan Homolka

Štítky sjezd, přivaděč, Romana Havelky, výstavba, omezení, doprava, Jihlava, Roman Havelka, silnice, stavba, Petr Ryška, Znojmo, Skanska, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči, pozor na další omezení. V Jihlavě začne stavba sjezdu z dálničního přivaděče | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.