Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Řidič autobusu se chtěl vyhnout komplikacím na dálnici, tak z ní sjel. Uvízl ale na přejezdu

Policisté vyjížděli ve čtvrtek 9. července před šestou hodinou večer k autobusu, který uvízl na železničním přejezdu v Lukách nad Jihlavou a nemohl z místa odjet. Díky nim a náhodnému občanovi, který informoval železniční stanici, byl provoz na trati zastaven.

„Cestující z autobusu po jeho uvíznutí odešli do bezpečného prostoru, nikdo nebyl zraněn. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka. Policisté zjistili, že se jedná o autobus, který zůstal zablokován na přejezdu, neboť tento je pro taková vozidla neprůjezdný. Řidič jel původně po dálnici ve směru z Prahy na Brno, cestou ale sjel, protože se chtěl vyhnout dopravním komplikacím na dálnici. Zvolil si k tomu ale trasu, kterou neznal, nevěnoval dostatečnou pozornost dopravnímu značení a osudným se mu stal železniční přejezd v Lukách nad Jihlavou,“ vysvětluje situaci Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Řidič autobusu totiž vjel do míst, kam je dopravní značnou zakázán vjezd vozidel, jejichž okamžitá hmotnost přesahuje 3,5 tuny. Požití alkoholu u něho policisté provedenou dechovou zkouškou vyloučili.

Kolem sedmé hodiny večer se podařilo autobus vyprostit. Škoda na komunikaci ani přejezdu nevznikla. Následně byl provoz na trati obnoven. Řidič se dopustil přestupku na úseku dopravy a v příkazním řízení mu byla uložena pokuta,“ dodává Kroutilová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky autobus, přejezd, železnice, dálnice, Luka nad Jihlavou, Praha, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič autobusu se chtěl vyhnout komplikacím na dálnici, tak z ní sjel. Uvízl ale na přejezdu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.