Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihlavská MHD se vrátí do letního režimu. V březnu ubylo až 60 procent cestujících

Městská hromadná doprava se od pondělí 25. května vrací do běžného letního režimu. Skončí tak omezení, která byla zavedená kvůli koronavirové pandemii.

Od příštího pondělí se proto provoz vrací do letního režimu. „Budeme jezdit ve stejných intervalech jako loni touto dobou. Na páteřních linkách A, B a C budou trolejbusy odjíždět ze zastávek každých 15 minut. A až do prázdnin přidáváme i školní autobusy na linkách 5 a 8,“ uvedl ředitel Dopravního podniku města Jihlavy (DPMJ) Radim Rovner.

Podle jeho slov se další změny jízdních řádů dají čekat v průběhu září, kdy půjdou už snad všichni žáci a studenti opět do škol. Na případnou zvýšenou poptávku cestujících i během dalších týdnů nebo letních prázdnin je ale jihlavská MHD připravena pružně aktuálně zareagovat. 

Skoro šestimilionová ztráta 

Také jihlavský dopravní podnik nyní kvůli úbytku cestujících sčítá ztráty. Vyšplhaly se asi na 5,7 milionů korun bez DPH, tento odhad je vypočítán až do konce tohoto měsíce.

„Úbytek cestujících byl ve druhé polovině března až šedesátiprocentní. A až od konce dubna začal počet cestujících pomalu znovu růst,“ vypočítal Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. Ve srovnání s loňským rokem je současný počet cestujících asi na úrovni 2/3 loňského květnového průměru.

Jihlavský dopravní podnik se i teď pečlivě stará o čistotu vozů a stále také každodenně dezinfikuje všechna vozidla. Od počátku roku se také výrazně zlepšilo dodržování jízdního řádu.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky MHD, DPMJ, letní režim, jízdní řád, koronavirus, městská hromadná doprava, Dopravní podnik města Jihlavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská MHD se vrátí do letního režimu. V březnu ubylo až 60 procent cestujících | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.