Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Řidiči, pozor. Dálnice D1 bude v noci na neděli zavřená kvůli bourání mostů u Humpolce

Dálnice D1 bude v noci na neděli na Pelhřimovsku 14 hodin zavřená kvůli bourání dvou nadjezdů mezi Koberovicemi na 81. kilometru a Humpolcem na 90. kilometru. Auta budou jezdit po objízdných trasách od sobotních 19:00. Provoz na dálnici částečně omezí také přípravné práce, které začaly během pondělí, sdělila mluvčí stavební firmy Eurovia CS Iveta Štočková.

Během úplné uzavírky D1 se menší auta budou ve směru na Prahu vracet na D1 až u Lokte na 66. kilometru. Kamiony budou zavřený úsek D1 objíždět mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Humpolcem. „Všechny řidiče prosíme především o dodržování stanovených objízdných tras a rychlostí," uvedla mluvčí Iveta Štočková.

Dělníci budou bourat nadjezdy na kilometru 83,2 a 88,4. Jejich přestavba je součástí rekonstrukce dálnice s rozšířením vozovky o 75 centimetrů na obou stranách.

Během přípravných prací bude firma mimo jiné budovat mostní opěry obou nadjezdů. „Uzavřeny budou předmětné nadjezdy a zpevněné krajnice po obou stranách D1," uvedla Štočková. V pátek v noci bude doprava v obou směrech stažená do jednoho jízdního pruhu. Směrem na Brno bude toto omezení mezi Loktem a Humpolcem, ve směru na Prahu od Humpolce po exit 75 Hořice.

Kudy povede objížďka? 

Po uzavření dálnice od sobotních 19:00 budou vozy s hmotností nad 12 tun jezdit v obou směrech mezi exity Mirošovice a Humpolec po silnici I/3, dálnici D3 a silnici I/19. Pro menší auta povede ve směru na Brno objízdná trasa od exitu 81 Koberovice přes Jiřice do Humpolce. V opačném směru budou jezdit z Humpolce okolo Ledče nad Sázavou a po silnici II/150 k D1 u Lokte. Objízdné trasy budou podle mluvčí vyznačené.

V neděli od 9:00 bude v obou směrech D1 obnovený provoz jedním jízdním pruhem a po poledni dvěma pruhy.

Opravy téměř devítikilometrového úseku D1 mezi Koberovicemi a Humpolcem zahájilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) loni na podzim. Zakázku za 1,097 miliardy korun bez daně bude Eurovia CS provádět do listopadu 2021.

Rekonstrukce D1 mezi Prahou a Brnem bude letos pokračovat na sedmi úsecích měřících v součtu 71 kilometrů. Na konci letošního roku by mělo být hotovo 127 kilometrů dálnice, přibližně 80 procent z celkové délky.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky stavba, most, dálnice, D1, uzavírka, doprava, omezení, Dálnice D1, Humpolec, Koberovice, Eurovia CS, silnice, Praha, okres Pelhřimov, Brno, Mirošovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči, pozor. Dálnice D1 bude v noci na neděli zavřená kvůli bourání mostů u Humpolce | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.