Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Řidiči, pozor. U Jihlavy bude od pondělí omezovat dopravu stavba obchvatu Beranova

Na silnici II/602 u Jihlavy se v pondělí vrátí dopravní omezení daná stavbou obchvatu Velkého Beranova. Auta budu tímto úsekem projíždět kyvadlově jedním jízdním pruhem. Semafory budou provoz řídit až do konce října, kdy by měla být otevřená nová část silnice měřící 4,3 kilometru. Vyplývá to z údajů, které na svém webu zveřejnil krajský úřad.

Po této části silnice číslo 602 jezdí denně tisíce aut mezi krajskou Jihlavou, Velkým Meziříčím a Žďárem nad Sázavou, kde jsou i nájezdy na dálnici D1. Od pondělí bude zavřená polovina vozovky v místech od řeky Jihlavy přibližně do poloviny kopce na Nové Domky. Pokud se počasí výrazně zhorší a bude sněžit, bude dopravní omezení odstraněné a silnice bude na nezbytně nutnou dobu otevřená v obou směrech, uvedl Karel Liška z krajského odboru dopravy.

Stavba obchvatu Velkého Beranova skoro za 900 milionů korun začala loni v březnu, veškeré práce by měly skončit v první polovině roku 2021. Jde o největší dopravní stavbu Kraje Vysočina za 20 let jeho existence.

VIDEO: Stavba obchvatu Beranova: Práce před zimou finišují, co všechno je hotovo?

Dokud to klimatické podmínky dovolí, budou pokračovat stavební práce na výstavbě obchvatu Velkého Beranova a místní části Nové Domky. Zhotovitelé stavby plní harmonogram a s některými stavebními objekty jsou dokonce v mírném časovém předstihu.

Dělníci jsou po krátké zimní přestávce na staveništi od ledna. Omezení dopravy od pondělí způsobí stavba provizorního mostu. Auta začnou toto provizorium používat na přelomu března a dubna, kdy budou stavbaři u odbočky na Henčov budovat nový most.

Autoři | Foto Drbna

Štítky ČR, stavby, silnice, automobilová, správa, Jihlavsko, Jihlava, Beranov, Velký Beranov, Karel Liška, Žďár nad Sázavou, Velké Meziříčí, Dálnice D1, Nové Domky, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči, pozor. U Jihlavy bude od pondělí omezovat dopravu stavba obchvatu Beranova | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.