Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VIDEO: Stavba obchvatu Beranova: Práce před zimou finišují, co všechno je hotovo?

Dokud to klimatické podmínky dovolí, budou pokračovat stavební práce na výstavbě obchvatu Velkého Beranova a místní části Nové Domky. Zhotovitelé stavby plní harmonogram a s některými stavebními objekty jsou dokonce v mírném časovém předstihu.

Ke konci listopadu je zhruba 80 % trasy včetně okružní křižovatky pokryto podkladní asfaltovou vrstvou. Vybudovány jsou také spodní stavby obou velkých mostů a konstrukce opěrné zdi pro komunikaci do Henčova.

Pokračují zároveň přípravné práce na vybudování mostního provizoria u Malého Beranova, které bude v průběhu zimy sestaveno tak, aby na něj mohl být na přelomu března a dubna 2020 převeden provoz. Ten bude obousměrný v jednom jízdním pruhu na semafory. Mostní provizorium je nutné pro převedení stávající dopravy na II/602 v místě, kde se bude v příštím roce budovat přemostění nově realizované komunikace pro napojení Henčova z II/602.

Jedna z největších krajských silničních staveb začala v březnu letošního roku a první řidiči by se po novém obchvatu v délce 4,3 kilometru měli projet od listopadu 2020. Nový obchvat je realizován s pomocí evropské dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.

Celkové náklady na stavbu by se měly vyšplhat na 800 milionů korun.

FOTO: Stavba obchvatu Velkého Beranova i Nového Veselí běží podle harmonogramu

Zatím podle původního plánu běží stavby dvou obchvatů na Vysočině, konkrétně Velkého Beranova a Nového Veselí. V některých úsecích jsou stavbaři dokonce mírně v předstihu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Zdroj Kraj Vysočina

Štítky obchvat, výstavba, Velký Beranov, Nové Domky, Henčov, Malý Beranov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Stavba obchvatu Beranova: Práce před zimou finišují, co všechno je hotovo? | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.