Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihlava má další nasvětlený přechod. Místo je teď kompletně bezbariérové

Během letošního listopadu byly dokončeny stavební práce související s celkovou úpravou a osvětlením stávajícího přechodu pro chodce u křižovatky ulic Znojemská a Brtnická, který se nachází v lokalitě s velmi hustou intenzitou dopravy a se zvýšeným pohybem chodců, jenž je dán zejména blízkostí frekventovaných zastávek MHD a veřejné linkové dopravy.

„V rámci realizace stavebních prací došlo nejprve k nasvětlení přechodu pro chodce prostřednictvím dvou stožárů s výložníky a asymetrickými LED svítidly, poté byla provedena celková bezbariérová úprava přechodu a nakonec došlo k přemístění svislého dopravního značení tak, aby byl minimalizován zásah do vzrostlých stromů v blízkosti přechodu. Cílem projektu bylo zvýšení bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích a zvýšení bezpečnosti a ochrany chodců i ostatních účastníků silničního provozu,“ vysvětluje za jihlavskou radnici její mluvčí Aneta Hrdličková.

Práce na přechodu probíhaly postupně od konce června do letošního listopadu. Zhotovitelem stavby byla společnost Služby města Jihlavy, s. r. o. a celkové stavební náklady na osvětlení daného přechodu pro chodce a související práce činily 254 tisíc korun.

Osvětlení tohoto přechodu pro chodce bylo finančně podpořeno Krajem Vysočina prostřednictvím Fondu Vysočiny v rámci projektu „Bezpečná silnice 2018 - Osvětlení přechodu pro chodce v Jihlavě“.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky přechod, nascvícení, chodec, doprava, stavba, Jihlava, přechod pro chodce, osvětlení, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava má další nasvětlený přechod. Místo je teď kompletně bezbariérové | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.