Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO: Ve Velkém Meziříčí je z internátu dům pro seniory, zamluvených je všech 30 bytů. Nahlédněte dovnitř

Velké Meziříčí na Žďársku dokončilo přestavbu bývalého školního internátu na dům pro seniory. Vzniklo v něm 30 malometrážních bytů, noví obyvatelé se do nich budou stěhovat v květnu. Vyplývá to z údajů na webu radnice a z informací, které poskytla ředitelka městských sociálních služeb Jana Nachtigalová.

Velké Meziříčí s 11 300 obyvateli už provozuje tři domy s pečovatelskou službou, v nich je celkem 62 bytů. Nový dům pro seniory v ulici U Světlé teď prošel kolaudací. Nové byty v něm už jsou zamluvené. „Další zájemce už zapisujeme do pořadníku," uvedla ředitelka Jana Nachtigalová. Bydlet v tomto bytovém domě budou lidé ve věku od 65 let nebo ti, kteří potřebují příspěvek na péči a využívají terénní pečovatelskou službu.

Bývalý internát Střední školy řemesel a služeb město začalo přestavovat na podzim 2021. Na tento účel dostalo dotaci 12,6 milionu korun z ministerstva pro místní rozvoj. Celkové náklady projektu byly okolo 70 milionů korun, řekl starosta Alexandros Kaminaras (nestraník za Společně VM) novinářům minulý týden.

Ve Velkém Meziříčí je také domov důchodců, který spravuje kraj. V tomto domově je 103 lůžek. Jsou určená seniorům, kteří už nemohou žít samostatně ve svém bytě.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tina Kárníková

Štítky senior, dům, stavby, sociální, Velké Meziříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Ve Velkém Meziříčí je z internátu dům pro seniory, zamluvených je všech 30 bytů. Nahlédněte dovnitř | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.