Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Novoměstská nemocnice dnes zakázala návštěvy. Tatínci u porodů být mohou

Krajem zřizovaná nemocnice v Novém Městě na Moravě na Žďársku dnes do odvolání zakázala návštěvy. Zákaz se netýká návštěv u umírajících pacientů po předcházející dohodě s lékařem a přítomnosti otců u porodu. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí nemocnice Tamara Pecková. Zákaz či omezení návštěv platí i v dalších nemocnicích v kraji, včetně soukromých.

Obdobný režim, jaký dnes zavedla novoměstská nemocnice, platí dlouhodobě v Nemocnici Jihlava. K pacientům hospitalizovaným méně než pět dnů návštěvy nesmí, u dlouhodobých hospitalizací je důležitá dohoda s lékařem. „Návštěvy jsou jen na oddělení šestinedělí, ale pouze pro tatínky. Spadá do toho i novorozenecká JIP, je to časově omezené mezi 15:00 a 16:00," řekla mluvčí Nemocnice Jihlava Monika Zachrlová.

Zákaz návštěv platí i v nemocnicích Pelhřimov a Havlíčkův Brod. Výjimky jsou u umírajících pacientů, v případě přítomností otců u porodu a jejich návštěv u novorozenců. Třebíčská nemocnice nepouští návštěvy na infekční oddělení. Na ARO, JIP a do léčebny dlouhodobě nemocných mohou návštěvy jen se svolením lékařů. Na ostatních odděleních jsou návštěvy možné. Od čtvrtka jsou ale zkrácené z 30 na 15 minut, uvedla nemocnice na svém webu.

Déle než měsíc platí zákaz návštěv kromě pěti krajských nemocnic také v soukromé nemocnici Mostiště na Žďársku.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nemocnice, Nové Město na Moravě, zákaz, návštěvy, návštěva, porod, okres Žďár nad Sázavou, Lékárenský komplex Jihlava, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Léčebna dlouhodobě nemocných, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novoměstská nemocnice dnes zakázala návštěvy. Tatínci u porodů být mohou | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.