Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Technoparty v Meziříčku se účastní asi 3500 lidí. Policie zaznamenala stížnosti na hluk

Na technoparty v Meziříčku na Třebíčsku je podle odhadu policie asi 3500 lidí. Policie dohlíží na dopravu i na pohyb lidí mimo areál mlýnu, kde se technoparty tradičně koná. Akce potrvá do pondělního večera. V noci na dnešek police zaevidovala stížnosti na hluk, jiné problémy nebyly, řekla mluvčí policie Dana Čírtková.

Řádně ohlášená akce začala v pátek. První návštěvníci do areálu podle Čírtkové přijížděli už ve čtvrtek večer. Na pozemcích, které pořadatelé pronajali na parkování, stojí asi 400 vozidel, většinou karavany nebo dodávky. „Pořadatel s námi úzce spolupracuje, nastavili jsme si pravidla, aby měl dostatečný počet lidí, kteří budou přijíždějící návštěvníky navigovat na vyhrazená parkoviště," řekla Dana Čírtková. Podél silnice poblíž mlýna platí dočasně zákaz stání. V minulosti tam odstavená auta bránila průjezdu. „Našim hlavním cílem, který se povedl, bylo, aby komunikace spojující Krasonice a Meziříčko zůstala průjezdná," doplnila Čírtková.

Policie má na místě několik hlídek včetně motocyklistů. Připravená je také cizinecká policie, protože na technoparty dorazila řada zahraničních účastníků. „V průběhu noci jsme přijali dvě oznámení na zvýšenou hladinu hluku od občanů z vesnice v blízkosti. Policisté s pořadatelem řešili, aby se produkce ztišila," jmenuje mluvčí Čírtková.

Loni technoparty navštívilo denně přes tisíc lidí.

Autoři | Foto Junior

Štítky hudba, policie, technoparty, Meziříčko, hlídka, hluk, okres Třebíč, Cizinecká policie, mlýn, Krasonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Technoparty v Meziříčku se účastní asi 3500 lidí. Policie zaznamenala stížnosti na hluk | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.