Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Třebíč bude prodávat stavební pozemky. Některé dokonce opakovaně, nebyl o ně zájem

Třebíč bude prodávat 20 stavebních pozemků v lokalitě Na Kopcích - západ. Některé opakovaně. V předešlé aukci o ně nebyl zájem. Záměr prodeje schválili městští zastupitelé. Vyvolávací cena dvacítky parcel se bude podle jejich velikosti pohybovat od 470 tisíc do 930 tisíc korun. Vychází ze znaleckého posudku o tržní ceně, která je 1620 korun za čtvereční metr.

Ve stejné lokalitě už v květnu město zájemcům v aukci nabídlo 12 parcel. Prodala se polovina. U čtyř pozemků se vyvolávací cena takřka zdvojnásobila. Nejdražší se prodal za 1,54 milionu korun. Poslední dva pozemky získali noví vlastníci za vyvolávací cenu 800 tisíc a 590 tisíc korun.

K šesti neprodaným pozemkům z předešlých aukcí teď město přiřadí i 14 zbylých. Podle místostarosty Pavla Janaty (KDU-ČSL) tak chce předejít tomu, aby lidé při nákupu váhali a čekali na pro ně možná zajímavější pozemky v dalších aukcích. „Nakonec jsme usoudili, že bude rozumnější nabídnout je všechny, aby se ukázal ten skutečný zájem o pozemky a uvidíme, jak se je podaří, nebo nepodaří prodat," řekl Pavel Janata.

Pozemky v sousední části Na Kopcích - východ už město prodávalo v roce 2017. Do roku 2021 chce Třebíč pro individuální výstavbu připravit asi 50 dalších parcel za poliklinikou ve Vltavínské ulici. Na novou čtvrť má podle starosty Pavla Pacala (Pro Třebíč) v dalších letech navazovat i výstavba rodinných a bytových domů před poliklinikou.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky stavba, prodej, parcela, pozemek, Třebíč, dražba, Pavel Janata, KDU-ČSL, Pavel Pacal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíč bude prodávat stavební pozemky. Některé dokonce opakovaně, nebyl o ně zájem | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.