Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: Energetici v Dukovanech letos poprvé posnídali pro dobrou věc

Určitě nejeden energetik z dukovanské elektrárny se každý poslední čtvrtek těší na snídani, na kterou si může zajít přímo v práci. V nabídce je voňavá káva a čerstvě napečené dobroty. O občerstvení se pokaždé postarají klienti regionálních terapeutických kaváren.

Na první letošní snídani do elektrárny v Dukovanech přijeli tři kavárníci z Barevného světa v Třebíči.

„Na nutné procedury pro vstup do střeženého objektu jsme si zvykli a už nám to nečiní žádné potíže,“ říká Ivana Karpíšková, vedoucí služby sociální rehabilitace. Barevný svět má svoji pobočku jak v Třebíči, tak také v Jaroměřicích nad Rokytnou a zajíždí do elektrárny už několik let. Střídá se s dalšími dvěma terapeutickými kavárnami. „Víme, že v elektrárně prodáme naše produkty téměř do posledního kousku a zároveň dochází k důležitému procvičování pracovních a sociálních dovedností našich klientů,“ dodává Ivana Karpíšková.

Obecně prospěšná společnost Denní centrum Barevný svět zajišťuje pomoc a podporu osobám se zdravotním postižením, zejména pak lidem s mentálním a kombinovaným postižením, a také pomoc a podporu jejich rodinám.

Energetici si pochutnávají na škvarkové pomazánce, slaných koláčích, pizze nebo třeba sladké klasice – jablečném štrůdlu. Snídani si koupí pro sebe, ale třeba i pro rodinu. Kavárníci myslí na ty, kteří mají nějaké omezení či intoleranci, třeba na laktózu nebo lepek.

„Do elektrárny se těším, i když si musím ráno přivstat. Jet do jaderky je za odměnu,“ říká Jakub, který běžně obsluhuje v terapeutické kavárně v Jaroměřicích nad Rokytnou, kde také bydlí.

Tento čtvrtek si kavárnici během dvou hodin vydělali zatím rekordní částku – téměř 22 tisíc korun.

„ČEZ dlouhodobě podporuje neziskové organizace v regionech, a to jak finančně, tak také prostřednictvím svých zaměstnanců. Pravidelně organizuje charitativní sbírkové akce a také trhy chráněných dílen, při kterých organizace nabízí své výrobky. Už nyní plánují velikonoční trhy neziskových organizací v regionu,“ dodala za ČEZ specialistka komunikace Jana Štefánková.

Ohodnoť článek

Foto Jaderná elektrárna Dukovany | Zdroj Jaderná elektrárna Dukovany

Štítky snídaně, dobročinnost, podpora, elektrárna, Dukovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Energetici v Dukovanech letos poprvé posnídali pro dobrou věc | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.