Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Oprava třebíčské knihovny za 18 milionů korun by měla začít v dubnu. Navštěvuje ji kolem 8 tisíc čtenářů

V dubnu by měla v Třebíči začít oprava hlavní budovy městské knihovny v Hasskově ulici. Radnice vypsala výběrové řízení na dodavatele stavby. Předpokládané náklady jsou 18 milionů korun. Novinářům to řekl starosta Třebíče Pavel Pacal (Pro Třebíč). Po hlavní budově chce radnice opravit i objekt knihovny v Okružní ulici a postavit novou budovu pro pobočku v Modřínové ulici. Celkové náklady na všechny tři stavby budou kolem 60 milionů korun, většinu město uhradí z dotace.

Práce v budově v Hasskově ulici, ve které je i hudební oddělení, studovna nebo zvuková knihovna, potrvají podle Pacala do konce října. Budova potřebuje bezbariérový přístup, novou vzduchotechniku i elektroinstalaci. Opravovat se bude také její fasáda, okna a střecha. Knihovna zůstane po dobu rekonstrukce částečně v provozu.

Třebíčská knihovna vznikla v roce 1885. Podle zveřejněných výročních zpráv má přibližně 8 tisíc registrovaných čtenářů.

V Hasskově ulici se v knihovně před třemi lety opravovalo schodiště a výtahy. Jiné větší opravy se v budově dělaly naposledy před 30 lety.

Další plány 

Pobočku knihovny v Okružní ulici chce Třebíč začít opravovat příští rok, zároveň začne se stavbou nové knihovny v Modřínové ulici. Její původní objekt je určený k demolici. Byl postavený v 80. letech minulého století jako kulturně-výchovné zařízení a bez velkých úprav slouží dodnes.

Ohodnoť článek

Štítky knihovna, oprava, čtenář, správa, stavby, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava třebíčské knihovny za 18 milionů korun by měla začít v dubnu. Navštěvuje ji kolem 8 tisíc čtenářů | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.