Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ze zrušené pošty v Třebíči by mohla být kavárna, jinou vážnější nabídku radnice nedostala

Ze zrušené pobočky České pošty v Okružní ulici v Třebíči by mohla být kavárna. Třebíčská radnice, které objekt patří, schválila jeho dlouhodobý pronájem. Vedle kavárny by přízemní prostor s plochou 130 čtverečních metrů mohl sloužit jako místo pro besedy a workshopy.

Jinou vážnější nabídku na využití budovy, ve které byla do konce loňského června pošta, radnice nedostala, řekl starosta Třebíče Pavel Pacal (Pro Třebíč).

Nám to připadá jako smysluplné využití toho prostoru, ta lokalita něco podobného určitě potřebuje," řekl Pacal. Objekt bude podle něj nutné před zprovozněním kavárny výrazně upravit, bude se muset udělat nový vodovod a kanalizace. Některé práce bude hradit město, jiné nájemce, proto objekt získá do nájmu na 20 let. Roční nájemné je stanovené na 60 tisíc korun.

V Třebíči s asi 35 tisíci obyvateli byly do poloviny minulého roku čtyři poštovní pobočky, zůstaly dvě. Ani jedna z nich není bezbariérová a u hlavní pošty navíc chybí parkoviště.

Rozhodla vytíženost

O zachování poboček rozhodla jejich větší vytíženost. Podle údajů, které městu poskytla Česká pošta, navštívilo nejméně vytíženou pobočku v Okružní ulici denně přes 200 lidí, hlavní pošta jich denně odbavila takřka 900.

Česká pošta kvůli špatným hospodářským výsledkům zrušila od loňského července v Česku tři stovky poboček, zůstalo jich 2900.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Třebíč | Zdroj ČTK

Štítky pošta, kavárna, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze zrušené pošty v Třebíči by mohla být kavárna, jinou vážnější nabídku radnice nedostala | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.