Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Třebíč opraví podlahu sportovní haly, chystá i výměnu oken a zateplení fasády

Třebíč nechá v polovině příštího roku vyměnit podlahy ve sportovní hale Leopolda Pokorného. Rada  města vybrala dodavatele. Náklady budou asi 2,1 milionu korun. Zároveň město dokončuje projektovou dokumentaci, aby mohla v hale staré asi 50. let vyměnit okna a dveře a stavbu zateplit. Novinářům to řekl starosta Třebíče Pavel Pacal (Pro Třebíč).

Na nové podlaze certifikované tak, aby splňovala podmínky Mezinárodní basketbalové federace, se podle něho bude pracovat od začátku června do konce srpna příštího roku. Halu dlouhodobě využívají basketbalisté klubu TJ Třebíč.

Sportovní hala Leopolda Pokorného má rozměry přibližně 54krát 35 metrů. Její součástí je tělocvična dlouhá 42 metrů a 36 metrů dlouhá kuželna.

Město montovanou stavbu s ocelovou konstrukcí dokončenou v roce 1977 postupně opravuje už několik let. „V hale Leopolda Pokorného máme v současné době kompletně vyměněnou střechu, dále veškeré sociální zázemí uvnitř haly je kompletně nové a aktuálně město na základě už třetí verze požadavků TJ Třebíč mění projektovou dokumentaci, kde už máme stavební povolení," řekl Pavel Pacal.

Původní odhady nákladů podle něho byly okolo 15 milionů korun, ale zřejmě vzrostou, protože součástí opravy bude i nová vzduchotechnika. Město chce na asi dva roky trvající práce získat dotace a začít s nimi ještě v roce 2024.

Ohodnoť článek

Štítky sport, hala, oprava, podlaha, správa, stavba, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíč opraví podlahu sportovní haly, chystá i výměnu oken a zateplení fasády | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.