Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dokončení úpravy třebíčského parku Hrádek vyjde na 16,5 milionu. S obnovou se začalo v roce 2021

Dokončení několikaleté úpravy třebíčského parku Masarykovy sady - Hrádek bude stát asi 16,5 milionu korun. Práce skončí podle starosty Třebíče Pavla Pacala (Pro Třebíč) na konci října. Podle smluv zveřejněných na webu města stála doposud obnova asi jedenáctihektarového parku 22 milionů korun.

„Součástí této poslední etapy je vybudování veřejného osvětlení napříč parkem, dále vybudování zázemí pro pořádání drobných akcí, veřejný gril a i některé úpravy zeleně," řekl Pavel Pacal.

Na Skalce se jedlo, pilo, hodovalo. Jihlava slavnostně otevřela griloviště pro veřejnost, má vydržet aspoň dvacet let

Grilovací sezóna v Jihlavě je zahájena. Ve středu odpoledne mohli návštěvníci v lokalitě na Skalce poprvé zhlédnout, jak funguje nové veřejné griloviště a jak z něj chutná maso. Zadarmo se podávalo též pivo, květnovou idylku dokreslila i živá hudba.

S obnovou parku začala třebíčská radnice v roce 2021. Razantní byla obměna zeleně. Asi 300 stromů a keřů nahradila nová výsadba. Nová je také lipová alej, úpravou prošly centrální louka a cesty vedoucí parkem. K novým lavičkám, lehátkům a stolům přibylo také vyhlídkové místo, které je tvořené třemi dřevěnými neuzavřenými kružnicemi o průměru několika metrů na betonových pilířích. Umístěné jsou na jižním okraji parku, odkud je výhled na historickou část města s památkami zapsanými na seznam světového kulturního dědictví UNESCO včetně baziliky svatého Prokopa a židovského města. Objekty mohou sloužit také jako dětské prolézačky, lavičky nebo fotokoutek s městskými dominantami.

Modernizace třebíčského Hrádku. Kromě bylinek a květinových luk přibude veřejný gril a posezení

Park Hrádek v Třebíči už tři roky prochází komplexní revitalizací. Pokud vše půjde podle plánu, tak letos na podzim bude hotovo. Lidé se tak mohou těšit na bylinkové záhony, květinové louky a také třeba na veřejný gril, jehož součástí bude posezení....

Městský park založil v roce 1926 Okrašlovací spolek jako Masarykovy jubilejní sady a jejich součástí byla čtyřřadá lipová alej, která byla v letech 2009 a 2011 rozšířená. Nad řekou Jihlavou park ve východní části ukončuje Masarykova vyhlídka vybudovaná v roce 1930 k 80. výročí narození prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Třebíč

Štítky ČR, správa, stavby, příroda, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dokončení úpravy třebíčského parku Hrádek vyjde na 16,5 milionu. S obnovou se začalo v roce 2021 | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.