Počasí dnes21 °C, zítra13 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Třebíč nechá zmapovat, v jakém stavu má veřejné osvětlení. Zaplatí za to asi 850 tisíc korun

Třebíč nechá zmapovat, v jakém stavu je veřejné osvětlení ve městě. Do konce roku bude mít k dispozici jeho generel a světelnou studii. Zaplatí za to asi 850 tisíc korun. Dokument bude sloužit pro optimální plánování modernizace osvětlení ulic. Na jeho základě chce město také žádat dotace na výměnu osvětlení. Zatím má vyměněných asi 40 procent z 5000 sloupů veřejného osvětlení. Novinářům to řekl starosta Třebíče Pavel Pacal (Pro Třebíč).

Generel má zmapovat, v jakém stavu jsou sloupy a svítidla veřejného osvětlení a za jaké je optimálně vyměnit. Měl by řešit i to, jaké barevné spektrum by měla svítidla vydávat vzhledem k nákladům na jejich provoz i k působení na okolí. Zároveň určí etapy, po které se bude veřejné osvětlení ve městě vyměňovat.

Výměny mají postupně přinést úsporu elektrické energie. Šetřit tak, že by ulice či jejich části nebyly osvětlené, ale město nechce. „Smyslem není redukce svítidel, ale výměna méně fungujících za plně funkční," řekl Pavel Pacal.

Podle dřívějšího vyjádření radnice jsou roční náklady na veřejné osvětlení v Třebíči s přibližně 34 tisíci obyvatel asi pět milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skitterphoto/pixabay

Štítky osvětlení, správa, energie, průzkum, město, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíč nechá zmapovat, v jakém stavu má veřejné osvětlení. Zaplatí za to asi 850 tisíc korun | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.