Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Agresivní muž hodil po policistech sekeru. Už je ve vězení

Na velké problémy si „zadělal“ třiatřicetiletý muž, který minulý týden napadl přivolané policisty. Agresivní muž měl u sebe nůž a sekeru, kterou po zakročujících policistech hodil. Během incidentu jim naštěstí fyzicky neublížil.

Dramatický případ pro policisty začal, když přijali o uplynulém víkendu před půl šestou večer na lince 158 oznámení, že se v obci na Náměšťsku nachází na zahradě muž, ze kterého má jeho okolí strach. Majitelé nevyužívaného pozemku ho zde nejprve nechávali pobývat, muž byl ale vůči svému okolí čím dál tím útočnější, agresivnější a odmítal místo opustit.

Na místo vyjely po přijetí oznámení policejní hlídky. „Vzniklo podezření, že by mohl být muž ozbrojen. Vzhledem k hrozícímu nebezpečí použili policisté prostředky pro svoji ochranu, a to štít. Agresivního muže opakovaně vyzývali, aby spolupracoval, na což ale nereagoval. Místo toho si vzal do rukou nůž a sekeru, hrozil útokem a sekeru po policistech hodil. Policisté provedli bleskový zákrok a nebezpečného muže zadrželi,“ popisuje nepříjemné chvíle mluvčí policistů Jana Kroutilová.

Ke zranění policistů nedošlo, zadrženého muže odvezli policisté na vyšetření do nemocnice. Prověřování případu převzali kriminalisté. Místo činu ohledali a zadokumentovali. Sekeru a nůž, které u sebe muž měl, zajistili.

Posedí si až šest let 

Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže. „Třiačtyřicetiletý muž byl obviněn ze zločinu násilí proti úřední osobě spáchaného se zbraní,“ řekl František Pokorný, zástupce ředitele územního odboru. Obviněný muž byl již v minulosti soudně trestán.

Policejní komisař podal státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu poté policisté muže eskortovali do věznice.

Případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Za spáchanou trestnou činnost lze obviněnému muži uložit trest odnětí svobody až na šest let,“ dodal zástupce ředitele třebíčského územního odboru.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky sekera, útok, policie, František Pokorný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní muž hodil po policistech sekeru. Už je ve vězení | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.