Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Zastupitelé rozhodli. V Jihlavě půjde do úklidu ještě více peněz, další navýšení se dá očekávat na podzim

Jedním z témat, které probírali jihlavští zastupitelé na svém úterním zasedání, byla čistota města. Do ní by mělo jít ještě více peněz než dosud. Konkrétně půjde o navýšení o 9,2 milionu korun.

„Čistota Jihlavy je jednou z hlavních priorit vedení města. Častěji a víc se čistí ulice i chodníky, častější je úklid odpadků ze zeleně, každodenně se vyvážej koše z centra a na podzim se má zlepšit také úklid spadaného listí. Zintenzivnění úklidu, zlepšení čistoty veřejných prostranství a zároveň zdražení cen ze strany Služeb města Jihlavy cca o 18 procent jsou důvodem pro navýšení potřebných peněz,“ vysvětlil mluvčí města Radovan Daněk.

Zastupitelé v úterý schválili navýšení peněz na úklid města zatím o čtyři miliony korun. Další jednání o tomto tématu je zřejmě čeká na podzim. „V rozpočtu bylo schváleno 19,5 milionu korun. I to bylo oproti předchozímu roku navýšení asi o 2,5 milionu. Je ale předpoklad, že budeme potřebovat dalších devět milionů. To znamená, že z loňských 17 se dostaneme na 28 (milionů) a v tuto chvíli dáváme do rozpočtu další čtyři miliony a eventuálně o dalších pěti se bude jednat na podzim,“ sdělil svým kolegům zastupitelům primátor Jihlavy Petr Ryška (ODS).

Jihlavané na sítích píšou o přeplněných koších. Největší nepořádek je hlavně na zastávce u Billy, tvrdí jeden z nich

Přeplněné odpadkové koše v Jihlavě. Problém, který je častým tématem na sociálních sítích. Naši redakci na něj před několika dny upozornil jeden čtenář. Nepořádek je podle jeho slov hlavně na zastávkách MHD, konkrétně nejhorší je to v okolí Billy v...

Peníze do zlepšení čistoty a úklidu mají jít z rezervního fondu. Už na jaře byl navýšen také rozpočet na úklid zelených ploch o tři miliony korun.

Pro navýšení finančních prostředků na úklid o čtyři miliony korun zvedlo ruku všech 30 přítomných zastupitelů.

Ohodnoť článek

Foto Lenka Dvořáková

Štítky úklid, čistota, náklady, zastupitelstvo, hlasování, město, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelé rozhodli. V Jihlavě půjde do úklidu ještě více peněz, další navýšení se dá očekávat na podzim | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.