Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Chtěli jste o pololetních prázdninách do bazénu Evžena Rošického? Pak změňte plány, bude zavřeno

Služby města Jihlavy (SMJ) informují o tom, že v pátek 2. února bude po celý den uzavřený bazén Evžena Rošického. Důvodem je prosincová havárie, kvůli ní se v uvedený den bude opravovat hlavní rozvod vody v suterénu budovy.

„Havárie na vodovodním řadu se stala 16. prosince 2023. Došlo k utržení závěsných držáků a následnému upadnutí pozinkované trubky, která se ohnula a poškodila. Situace byla velmi složitá, protože v tu dobu byla v provozu tělocvična, posilovna, kuželna, sauna, bazén i další provozovny, které sídlí v objektu. Navíc se v restauraci na bazéně připravoval vánoční večírek (na plotně se zrovna smažily stovky řízků). Proto byla ihned provedena našimi pracovníky vodohospodářské divize alespoň provizorní oprava," informoval mluvčí SMJ Martin Málek.

Náklady na opravu budou kolem 90 tisíc korun a hradit je bude vlastník objektu, kterým je Statutární město Jihlava.

Na poškozené potrubí vodaři namontovali manžety, které zabránily dalšímu úniku vody. Opravné práce trvaly zhruba tři hodiny.

V pátek 2. února bude bazén uzavřený, protože v celém objektu nepoteče voda. Pracovníci SMJ v ten den budou vyměňovat zhruba 30 metrů potrubí o průměru 100 milimetrů, které se bude nyní dávat do plastu. Kvůli tomu se uzavře přívod vody do bazénu a na toalety.

„Z provozních důvodů je oprava naplánována na pátek 2. února 2024 kdy jsou pololetní prázdniny, a provoz na bazéně bude tak minimální. Nebude probíhat výuka plavání, tréninky plaveckého klubu a další aktivity na bazéně," vysvětlil závěrem Martin Málek. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Guduru Ajay bhargav / pexels | Zdroj Služby města Jihlavy

Štítky bazén, havárie, voda, odstávka, oprava, Evžena Rošického, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtěli jste o pololetních prázdninách do bazénu Evžena Rošického? Pak změňte plány, bude zavřeno | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.