Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Stavba Horácké multifunkční arény pokračuje i v mrazech, vedení města už vybralo manažera

Ani mrazy svírající Vysočinu nezastavily práce na stavbě Horácké multifunkční arény. Několik desítek dělníků pracuje dál, jen bylo nutno v minulém týdnu pozastavit betonáž.

Pozornost je proto upřena na jiné práce jako je například vázaní výztuže pro schodišťové jádro u pivovaru, armování technologických jímek, bednění stěn prohloubených technologických částí suterénu nebo třeba pokračuje vrtání pilot a příprava výztuží do nich.

„Jsme na 90 % z celkového počtu pilot a odhadem během 10 dnů bychom měli být u konce. Dál probíhá příprava na usazení čtvrtého jeřábu, který bude v bývalé ledové ploše Měl by být umístěn do konce ledna. Pátý jeřáb si své místo najde do konce února u energocentra,“ komentoval ve čtvrtek 11. ledna aktuální stav manažer výstavby David Beke na sociálních sítích.

Jeřáby budou lokalitě dominovat po letošní rok, ale ještě před začátkem příštího roku pravděpodobně většina z nich zase zmizí. Na přelomu března a dubna se pak na staveniště budou navážet prefabrikované betonové prvky sloupů a tribun, jejichž výroba už běží.

Na staveniště se dotanou z Tolstého ulice. Tam se řidiči nadále musí vypořádat s omezením, jsou tam pouze dva jízdní pruhy. Odvážela se tudy také zemina, která končila na deponii v Pístově. Bude tam dočasně uložená, následně se využije na jiné stavby.

Manažer je vybrán

Aktuální informace z magistrátu pak hovoří o tom, že došlo k výběru jednatele městské obchodní společnosti, která se bude o chod Horácké multifunkční arény starat. Jméno je zatím zahaleno tajemstvím, primátor Petr Ryška prozradil pouze tolik, že vítěz vzešel z devíti uchazečů, není z regionu a má bohaté zkušenosti.

Doporučení výběrové komise musí nyní schválit rada města, pak se může vybraný manažer dát do práce. Musí zajistit využití haly a dle vyjádření vedení města bude mít možnost také dílčím způsobem ovlivnit uspořádání provozu v aréně.

Aréna za necelé dvě miliardy se začala stavět loni na začátku srpna, hotová má být příští rok v září. Kromě hokeje bude hostit i další sportovní, kulturní a společenské akce.

Stavba Horácké arény - leden 2024

Neděle, 14. ledna 2024, 08:00

Stavba Horácké arény - leden 2024
Stavba Horácké arény - leden 2024

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook Horácké arény | Zdroj facebok Horácká aréna

Štítky Horácká multifunkční aréna, hala, hokej, stavba, mráz, manažer, David Beke, Petr Ryška

Stavba Horácké multifunkční arény pokračuje i v mrazech, vedení města už vybralo manažera | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.