Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlava bude mít dvě nové zastávky. V Antonínově Dole se opraví chodník

Jihlava pokračuje v projektu, který je největší letošní investicí. V rámci třetí etapy „Zvýšení bezpečnosti dopravy v Jihlavě“ se vybudují na Vrchlického ulici dvě nové zastávky MHD a opraví chodník a dešťová kanalizace v Antonínově Dole.

Aktuálně se hledá zpracovatel staveb, které budou celkem stát přes 22 milionů korun.

„Dvě nové naproti sobě ležící zastávky budou vybudovány naproti ambulanci jihlavské nemocnice. Jedna ze zastávek bude mít asfaltový záliv a druhá betonovou desku. Součástí zakázky je také vybudování nového chodníku, který bude směřovat na zastávku u strany k nemocnici, dále zde bude umístěno také nové osvětlení přechodu pro chodce,“ doplnil náměstek pro odbor rozvoje města Petr Ryška.

V Antonínově Dole se stavebníci zaměří na rozšíření zpevněné krajnice ve směru od Jihlavy vpravo od začátku obce po stávající zastávku MHD. Dále zde bude podél komunikace umístěn chodník, a to v délce více než 700 metrů. „Upraví se zde také zastávka Červený Kříž, dešťová kanalizace a nové veřejné osvětlení,“ dodává Aneta Hrdličková z jihlavského oddělení vnějších vztahů. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, rozvoj, chodník, MHD, zastávka, Antonínův Důl, Vrchlického, Lékárenský komplex Jihlava, Petr Ryška, Červený kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava bude mít dvě nové zastávky. V Antonínově Dole se opraví chodník | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.