Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Jihlavě se opravoval hlavní vodovodní řad. Vše zkomplikovala porucha na Fibichově ulici

Jak již bylo avizováno – v sobotu 1. května ve večerních hodinách se v Jihlavě opravoval hlavní přiváděcí vodovodní řad DN 500. Opravu měli na starosti pracovníci VI. divize Služeb města Jihlavy (SMJ), ti se začali připravovat už během odpoledne.

„Místo poruchy bylo přesně vytyčeno našimi zkušenými pátrači. Pro odhalení potrubí bylo nutné počkat do pozdních večerních hodin, kdy klesá spotřeba vody na minimum. Po půlnoci byla provedena první kontrola poruchy na potrubí. Zjistilo se, že je zde vytlačené olověné těsnění v hrdle ve spoji litinového potrubí. Pro vysoký tlak v potrubí bylo nutné uzavřít přívod vody do Jihlavy, aby bylo možné provést opravu. Potrubí bylo nutné odhalit ze všech stran, očistit a následně osadit stop spojku, která znovu utěsnila spoj potrubí. Všichni pracovníci odvedli velký kus práce,“ popisuje Martin Málek, mluvčí SMJ.

Jak to tak bývá, akce se neobešla bez komplikací. Tou byla porucha, která nastala nečekaně v sobotu ráno na vodovodním řadu na Fibichově ulici v Jihlavě. Někteří pracovníci SMJ museli ještě dopoledne opravovat tuto poruchu místo plánovaného odpočinku před noční službou.

„Všem zúčastněným patří poděkování za to, že kolem páté hodiny ranní v neděli 2. května už v odstavené části Jihlavy opět tekla voda. Poděkování patří také společnosti VAS za zajištění zásobování nemocnice a pekárny vodou. Zde bylo potřeba dodat pět cisteren vody. Velký dík patří jejich i našemu dispečinku, firmě Envirox za zapůjčení dvou vozů na fekálie, společnosti Dopravní značení MŠ za zapůjčení rypadla s obsluhou,“ dodává Málek.

Ohodnoť článek

Foto Služby města Jihlavy

Štítky oprava, voda, řad, vodovodní, SMJ, Jihlava, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě se opravoval hlavní vodovodní řad. Vše zkomplikovala porucha na Fibichově ulici | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.