Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihlavský dopravní podnik opět musí změnit jízdní řád. Hlavně o víkendech a svátcích

Jihlavskému dopravnímu podniku opět výrazně ubyli cestující, a proto musí opět měnit jízdní řády. Tentokrát hlavně o víkendech a státních svátcích.

Od soboty 14. listopadu se změní jízdní řád trolejbusových linek A, B a C. Linky budou nově o víkendech a státních svátcích vedeny v základním intervalu 20 minut. Pojedou tedy pouze tři spoje za hodinu. Trolejbusy s odjezdem po 23:00 na linkách B a C budou bez náhrady zrušeny.

Nová opatření pro cestující i žádaná novinka. Jihlavský dopravní podnik chrání své zaměstnance před nákazou

Jihlavský dopravní podnik (DPMJ) od pátku 23. října zavedl další pravidla, aby ještě více ochránil své zaměstnance před nákazou koronavirem. Ta se týkají všech cestujících, kteří využívají jihlavské trolejbusové a autobusové linky.

„Parciální linka C nebude ani tak často zajíždět na konečnou ke Kauflandu. V nákupní zóně na ulici Romana Havelky je totiž výrazně omezen provoz obchodů a v neděli mají zavřeno i hypermarkety. Nově tedy bude o víkendech a státních svátcích zajíždět linka C mezi 6:00 a 20:00 ke Kauflandu vždy celkem třikrát za dvě hodiny,“ upozorňuje za jihlavskou radnici její mluvčí Radovan Daněk.

Časové kupóny a elektronickou peněženku do MHD lze nově zaplatit i kartou. Příští rok už i u řidiče

Jízdné MHD v Jihlavě už lze zčásti platit kartou. V příštím roce se změní také odbavovací systém přímo ve vozech a validátor u řidiče umožní platbu kartou i za jednotlivé jízdné.

Ve všední dny se provoz prakticky nezmění a jsou upraveny pouze časy odjezdů spojů na lince A ve večerních hodinách.

Ostatní linky zůstávají beze změn. Změny jízdních řádů je možné si již nyní prohlédnout na novém webu dopravního podniku.

Ohodnoť článek

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky MHD, DPMJ, doprava, spoje, jízdní řád, cestující, trolejbus, autobus, koronavirus, covid, dopravní společnost, státní svátek, Kaufland, Roman Havelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský dopravní podnik opět musí změnit jízdní řád. Hlavně o víkendech a svátcích | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.