Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Časové kupóny a elektronickou peněženku do MHD lze nově zaplatit i kartou. Příští rok už i u řidiče

Jízdné MHD v Jihlavě už lze zčásti platit kartou. V příštím roce se změní také odbavovací systém přímo ve vozech a validátor u řidiče umožní platbu kartou i za jednotlivé jízdné.

Od úterý 27. října 2020 spustil Dopravní podnik města Jihlavy (DPMJ) platby kartou. Učinil tak s předstihem oproti původnímu plánu ve snaze účinněji bojovat s rizikem šíření koronaviru. Platit bezkontaktně už je ode dneška možné na středisku předprodeje v přízemí budovy radnice na Masarykově náměstí v Jihlavě.

Časový kupón např. za měsíční listopadovou jízdenku už bude možné zaplatit bankovní kartou nebo prostřednictvím bezkontaktní mobilní platby Apple Pay nebo Google Pay na svém telefonu. Karty ode dneška přijímají také na vrátnici DPMJ na Brtnické ulici, kde lze nyní platit např. za využití myčky vozidel a po skončení nouzového stavu zde bude možné platit i přirážky k jízdnému.

Online dobití elektronické peněženky a nákup časových kupónů na internetu bude spuštěn v příštím roce ve stejném termínu jako možnost zaplatit kartou přímo u validátoru u řidiče při nástupu do trolejbusu nebo autobusu MHD.

„Je třeba k tomu vyměnit celý odbavovací systém, a to zabere včetně veškeré potřebné administrativy s tím spojené bohužel asi 11 měsíců,“ vysvětlil předseda představenstva DPMJ a.s. Radim Rovner s tím, že plnohodnotné placení kartou a nákup jízdenek přes internet umožní v MHD v Jihlavě od října 2021.     

DPMJ se potýká s výrazným úbytkem cestujících. Kvůli vládním opatřením nyní v nouzovém stavu jezdí ve srovnání s loňským rokem hromadnou dopravou asi polovina cestujících. „Tržby klesly o 50%. Případná další omezení dopravy se budou řešit v průběhu příštího týdne. Budeme o nich ale včas informovat,“ doplnil Radim Rovner.   

Ohodnoť článek

Foto Lenka Dvořáková | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, městská hromadná doptava, dopravní podnik, platba, karta, městská hromadná doprava, Dopravní podnik města Jihlavy, Apple Pay, Google Pay

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Časové kupóny a elektronickou peněženku do MHD lze nově zaplatit i kartou. Příští rok už i u řidiče | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.