Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vánoce v Jihlavě dostávají jasnější obrysy. Nakonec asi budou bez kluziště i jarmarku

, aktualizováno 3. listopadu 2020, 16:19

Zastupitelé dnes na svém zasedání otevřeli další téma – letošní Vánoce. Nakonec to vypadá, že se budou muset obejít bez kluziště a jarmarku. Podle informací z minulého týdne, které měla redakce k dispozici, se s kluzištěm a stánky původně spíše počítalo.

„Definitivní rozhodnutí udělá až městská rada, ale zastupitelé dnes doporučili v poměru 7 ku 26, že Vánoce by měly být letos jen s výzdobou, ozdobeným stromem, Ježíškovou poštou, betlémem a soutěží o nejlépe ozdobený stromeček. Pro variantu s kluzištěm a jarmarkem se vyjádřilo pouze 7 zastupitelů. 26 z nich bylo pro úspornou variantu bez setkávání se většího množství lidí,“ sdělila jihlavská radnice na svém facebookovém profilu.

Jedná se ještě také o náhradní a mnohem úspornější variantě zasněženého „běžkařského" okruhu u řeky Jihlavy u Českého mlýna.

Zastupitelé krajského města se dnes bavili také o oslavách Nového roku. Pokud se budou moci lidé scházet, pak na náměstí místo tradičního novorošního ohňsotroje uvidí videomapping, jehož ústředním tématem bude hudební skladatel Gustav Mahler. 

ANKETA: Novoroční ohňostroj v Jihlavě nahradí videomapping. Tématem bude Mahler

Jihlavští zastupitelé na svém dnešním zasedání mimo jiné řešili novoroční oslavy. Schválili přesun 180 tisíc korun v rámci rozpočtu na pořízení videomappingu, který nahradí novoroční ohňostroj, a to i přes nedoporučující stanovisko finančního...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Vánoce, 2020, jarmark, kluziště, zastupitelstvo, koronavirus, covid, Jihlava, Gustav Mahler

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoce v Jihlavě dostávají jasnější obrysy. Nakonec asi budou bez kluziště i jarmarku | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.