Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Nejmenší pacienti jihlavské nemocnice se budou uzdravovat v novém pokoji

Ti nejmenší pacienti v jihlavské nemocnici mají pro své uzdravování zase o něco příjemnější prostředí. Dětské oddělení má totiž nově zrekonstruovaný pokoj. Je plný veselých obrázků a mohou jej využívat dva malí pacienti a jejich doprovod.

„Tento pokoj, který se nachází na oddělení děti do šesti let, je zvláštní tím, že je určen především pro děti se zvýšeným hygienicko-epidemiologickým režimem. Znamená to, že v něm stráví čas děti s infekčními onemocněními jako jsou průjmy,“ vysvětluje primář dětského oddělení Martin Zimen.

V pokoji pro nejmenší pacienty se vyměnila podlaha, postele pro děti i doprovod i nábytek. Novou tvář dostala také koupelna. Celkově vyšla rekonstrukce na 164 tisíc korun a byla možná díky sponzorům.  

V současné chvíli je na dětském oddělení jihlavské nemocnici opraveno celkem 18 pokojů, tři ambulance a tři vyšetřovny. Většina zázemí tak má nový kabát. „Léčí také prostředí, takže je určitě důležité, jak se u nás pacienti cítí,“ dodává vrchní sestra dětského oddělení Jana Zejdová.

Na dětském oddělení se na šesti odděleních stará o pacienty zhruba 60 sester a 17 lékařů. Ročně jsou na oddělení hospitalizovány více než tři tisíce dětí a zhruba osmnáct set doprovodů.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky nemocnice, pokoj, rekonstrukce, dětské oddělení, pacient, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Nejmenší pacienti jihlavské nemocnice se budou uzdravovat v novém pokoji | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.