Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Obyvatelům Jihlavy u dveří zazvoní pracovníci statistického úřadu

Také v tomto roce jihlavské domácnosti navštíví pracovníci Českého statistického úřadu (ČSÚ), a to od 1. února do 24. května. Výběrové šetření s názvem Životní podmínky 2020 naváže na předchozí ročníky, které shromažďují údaje o sociální a ekonomické situaci obyvatel v celkem 34 evropských zemích.

Cílem výběrového šetření je získat data pro výpočet ukazatelů peněžní a materiální chudoby. Speciálně vyškolení tazatelé navštíví celkem 11 403 domácností z celé České republiky.

„Aktivní účast občanů na tomto významném statistickém šetření a jejich ochota spolupracovat s ČSÚ je pro nás nesmírně důležitá a umožní nám získat řadu důležitých informací o sociální situaci domácností v ČR, které nelze zjistit žádným jiným způsobem,“ uvedla ředitelka Krajské správy ČSÚ v Jihlavě Jitka Číhalová.

Pracovníci, kteří budou domácnosti v krajském městě obcházet, se budou prokazovat průkazem tazatele a zároveň průkazem zaměstnance ČSÚ nebo dokladem totožnosti. „Ve všech fázích je zaručena anonymita zjištěných údajů a získaná data jsou důsledně chráněna,“ doplnila ředitelka Číhalová.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky průzkum, ČSÚ, statistika, Jihlava, Český statistický úřad, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelům Jihlavy u dveří zazvoní pracovníci statistického úřadu | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.