Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

Havlíčkův Brod bude mít vánoční strom z Olešné. Na oplátku pošle jeden do Nizozemí

Havlíčkův Brod se pomalu chystá na Vánoce. Strom, který během adventních týdnů ozdobí místní náměstí, má město vybrané. Tradičně navíc opět pošle jeden vánoční strom i do partnerského města Brielle v Nizozemí. V letošním roce půjde konkrétně o strom z Dobrohostova.

Město chystá pro letošní rok i nové světelné prvky nebo vánoční akce na Staré radnici. Slavnostní rozsvícení stromu i celé vánoční výzdoby se uskuteční první adventní neděli. Strom radní sháněli přes sociální sítě. Hledali občany, kteří chtěli pokácet strom na svém pozemku. 

„Nakonec jsme obdrželi sedm nabídek, z nichž jsme po zhodnocení dendrologických i praktických aspektů vybrali strom od dárců z Olešné," řekl starosta města Zbyněk Stejskal (ODS).

Letošní výzdoba zůstane v tradičním duchu. „Snažíme se o decentní a symbolickou výzdobu, která podtrhuje českou vánoční atmosféru," doplnil místostarosta Libor Honzárek (TOP 09).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Havlíčkova Brodu

Štítky Havlíčkův Brod, Vánoce, strom, výzdoba, advent

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Havlíčkův Brod bude mít vánoční strom z Olešné. Na oplátku pošle jeden do Nizozemí | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.