Počasí dnes17 °C, zítra23 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Havlíčkův Brod bude podobu plaveckého bazénu hledat v architektonické soutěži

Havlíčkův Brod si nechá zorganizovat architektonickou soutěž na nový plavecký bazén. Podepsalo smlouvu se společností CBArchitektura s. r. o. Soutěžní podmínky by měly být zveřejněné do pěti měsíců, informovala mluvčí radnice Zuzana Melounová. Podle registru smluv má smlouva hodnotu 500 tisíc korun bez DPH. Vítěze soutěže chce město znát příští rok v létě.

„Tato soutěž představuje významný krok vpřed v našich snahách o modernizaci městské infrastruktury a zajištění kvalitních volnočasových možností pro naše občany. Už nyní víme, že půjde o jednu z největších investičních akcí v historii města. Z tohoto důvodu jsme přistoupili ke kroku, že si architektonickou soutěž necháme zrealizovat odborníky na klíč," řekl starosta Havlíčkova Brodu Zbyněk Stejskal (ODS).

Krytý plavecký bazén má město od roku 1998. V jeho zhoršeném stavu se promítla kvalita výstavby i to, že se v bazénu používala slaná voda místo původní chlorované. Místo opravy chce město stavět nový bazén na volném pozemku v areálu letního koupaliště u Chotěbořské ulice.

Podle dřívějších odhadů radnice budou náklady 400 až 500 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pexels.com

Štítky bazén, správa, stavby, rekreace, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Havlíčkův Brod bude podobu plaveckého bazénu hledat v architektonické soutěži | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.