Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Brodě budou stavbaři rekonstruovat ledovou plochu stadionu. Po opravách bude zúžená na rozměry NHL

V Havlíčkově Brodě budou stavbaři od dubna do konce září rekonstruovat ledovou plochu zimního stadionu. Po opravách bude zúžená na rozměry NHL, tedy kanadskoamerické profesionální soutěže v ledním hokeji. Na projekt za 37 milionů korun dostane radnice dotaci od kraje. Novinářům to řekla místostarostka Marie Rothbauerová (ODS).

Městský zimní stadion je tento měsíc ještě v provozu, rozmrazování ledové plochy začne 31. března. O den později budou strojníci led stahovat.

Rekonstrukce se týká základové plochy i tří vrstev technologií, které se na ní navršily. „V roce 1980, kdy byla ledová plocha opláštěna, tak ta základová deska už tam byla. To znamená, to stáří je skutečně velké a je možné, že nás tam něco překvapí," uvedla místostarostka Marie Rothbauerová. Až budou odstraněné všechny vrstvy pod ledovou plochou, dostanou se pracovníci pod úroveň potoka. „Může se tam dostat voda," upozornila.

Nová ledová plocha bude jako doposud dlouhá 59,5 metru. Na šířku bude měřit 26 metrů, zkrácená bude o 2,6 metru. Osazené budou nové pružnější mantinely.

Pro sportovce i veřejnost 

Stadion používá druholigový hokejový klub, krasobruslařky, rekreační sportovci i veřejnost. O chystaných stavebních pracích byli sportovci podle místostarostky informovaní už vloni. V létě sloužila plocha zimního stadionu jako dopravní hřiště, ani to letos nebude možné.

Město podporuje různé sporty. Na stavbu haly Tělovýchovné jednoty (TJ) Jiskra poskytlo v součtu skoro 33 milionů korun. Hala byla vloni dokončená ve sportovním areálu Na Losích, TJ na ni dostala také dotaci 40 milionů korun z Národní sportovní agentury.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZŠ Nuselská

Štítky stadion, rekonstrukce, stavby, sporty, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

selena olds

Hi i love sex my contact here vipdeit.com/sex20.html
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

..

.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Pondělí, 11. března 2024, 00:36Odpovědět

V Brodě budou stavbaři rekonstruovat ledovou plochu stadionu. Po opravách bude zúžená na rozměry NHL | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.