Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lidunka má vážné tělesné a mentální postižení. Na bazárku se na ni vybralo 35 tisíc, peníze půjdou na nákup auta

Mateřské centrum Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod pořádalo jubilejní 10. ročník charitativního bazárku. Vybrané peníze letos poputovaly k rodině pětadvacetileté Lidunky, ta se od svého narození potýká se řadou vážných zdravotních komplikací.

Letošní charitativní bazárek vynesl výtěžek ve výši 35 305 korun. Peníze pomohou handicapované Lidunce s dofinancováním nového auta, bez kterého se neobejde. „Ke krásnému výsledku přispěli nejen dárci, nakupující a dobrovolníci, ale i herečka a patronka akce Vanda Hybnerová, která do Bazárku věnovala cenné kousky,“ uvedla koordinátorka akce a vedoucí Mateřského centra Zvoneček Anna Doleželová.

Slavnostní zahájení akce proběhlo v prostorách havlíčkobrodského AZ centra. Na pódiu se kromě dalších hostů objevila také maminka Lidunky, která přiblížila příběh své dcery. „Doktoři jí diagnostikovali epilepsii, dětskou mozkovou obrnu, mentální retardaci a růstovou poruchu. V pozdějším věku se k tomu přidal také autismus,“ popsala maminka Lidunky s tím, že auto, na jehož dofinancování peníze z bazárku poputují, je v tomto ohledu velkým pomocníkem.

Na dálku také zazněl vzkaz herečky Vandy Hybnerové, která pozvala Lidunku na svůj ranč, aby si užila čas s koňmi, které jsou její i herečky společnou vášní. Zahájení ukončila módní přehlídka, na které modelky a modelové všech věkových kategorií předvedli outfity z darovaného oblečení.

Čepice Borise Hybnera 

Poté se návštěvníci přesunuli o patro výš do prostor Zvonečku, kde si mohli vybrat něco pěkného na sebe, dokonce i ze šatníku Vandy Hybnerové. Tyto cenné, doslova sběratelské kousky s vlastnoručně psaným věnováním herečky byly zájemcům k dispozici za vyvolávací cenu tisíc korun. „Zájem o věci paní Hybnerové byl opravdu velký a všechny kousky se podařilo prodat. Čepici jejího tatínka Borise Hybnera si například odnesl starosta města Havlíčkův Brod Jan Tecl, který pro dobrou věc několikanásobně navýšil stanovenou vyvolávací cenu. Za to nejen panu starostovi ale i dalším, kdo Lidunku svým nákupem podpořili, moc děkujeme,“ pochvaluje si Anna Doleželová.

Darovaných věcí se sešlo opravdu velké množství a i přes prodloužení prodeje o týden se vše nepodařilo prodat. Neprodané věci tedy pomohou dalším potřebným. „Letos krabice s oblečením putovaly například do organizace Kolpingovo dílo ČR, do domovů pro seniory v Havlíčkově Brodě a Světlé nad Sázavou, do Dětského domova v Humpolci a charitních služeb, jako jsou Charitní domovy v Havlíčkově Brodě a Humpolci nebo Střediska charitní pomoci v Humpolci,“ vyjmenovává Anna Doleželová s tím, že kromě sociálních podniků věci z Bazárku poputují i ke konkrétním sociálně znevýhodněným rodinám či jednotlivcům.

V loni se charitativní Bazárek pořádal na podporu šestnáctileté Kláry, která se od svých dvanácti let potýkala s leukémií. Výtěžek 30 704 korun putoval na ozdravný pobyt pro onkologicky nemocné děti.

Ohodnoť článek

Foto Oblastní charita Havlíčkův Brod

Štítky Lidunka, postižení, nemoc, bazárek, charita, Havlíčkův Brod, peníze, Vanda Hybnerová, herec, Boris Hybner, Humpolec, oblečení, Jan Tecl, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidunka má vážné tělesné a mentální postižení. Na bazárku se na ni vybralo 35 tisíc, peníze půjdou na nákup auta | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.