Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kvůli dešti měli hasiči nejvíc práce na Havlíčkobrodsku. Evakuovali další dětský tábor

Nejen hasiče během posledních hodin potrápil silný déšť, nejvíce problémů způsobil hlavně na Havlíčkobrodsku. V Nové Vsi u Chotěboře přetekla v noci na dnešek hráz rybníku. Voda částečně zasáhla šest domů. Hasiči preventivně evakuovali 20 lidí, podle mluvčí hasičů Petry Musilové našli azyl v hasičské zbrojnici. Hasiči v Břevnici na Havlíčkobrodsku museli pomoci s evakuací dětského tábora.

U Břevnice se rozvodnil potok, 16 dětí a sedm dospělých se z tábora přemístilo do náhradního ubytování v Přibyslavi. „Nikomu se nic nestalo," řekla mluvčí hasičů Petra Musilová.

Problémy v Nové Vsi u Chotěboře

Ráno už bylo podle starostky Nové Vsi u Chotěboře Andrey Culkové všechno uklizené. „Jediné, co můžu ještě říct, že děkuju za pomoc hasičům a těmhle jednotkám, jinak se k tomu vyjadřovat nebudu," řekla Andrea Culková.

Na Havlíčkobrodsku měli hasiči v souvislosti s počasím od nedělní 20:00 přes 20 výjezdů. V celém kraji zasahovali na 30 místech. V Nasavrkách nebo Dolní Krupé uvolňovali odtok potoka, v Olešnici kontrolovali okolí rozvodněného potoka. Odčerpávat vodu museli v obci Lučice, Nový Dvůr nebo Jakubovice.

„Přišla tam přívalová vlna, hrnulo se to ze silnice a nesteklo to až do koryta potoka. Skončilo to bahnem a kládami přinesenými z lesa, ale nejsou to žádné ztráty na majetku, nebo abychom museli evakuovat lidi," řekla Lenka Homolková, starostka obce Vilémov, pod kterou Jakubovice patří.

V Havlíčkově Brodě, kde v noci na pátek několik domů zasáhly silné bouřky, museli hasiči znovu na několika místech zajišťovat uvolněné střechy. Vyplývá to z informací na webu krajských hasičů.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky počasí, hasiči, záplavy, Havlíčkobrodsko, tábor, evakuace, okres Havlíčkův Brod, Břevnice, Nová Ves u Chotěboře, potok, Přibyslav, Jakubovice, dětský tábor, Nasavrky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli dešti měli hasiči nejvíc práce na Havlíčkobrodsku. Evakuovali další dětský tábor | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.