Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Klára od 12 let bojuje s leukémií. Výtěžek z Bazárku jí přispěje na ozdravný pobyt

Dnes šestnáctiletá Klára se od svých 12 let pere s rakovinou krve – leukémií. Se svojí rodinou s nemocí od samého začátku statečně bojuje, a proto se Oblastní charita Havlíčkův Brod a její Mateřské centrum Zvoneček rozhodly Kláru v boji se závažnou nemocí podpořit a připravit pro ni letošní charitativní Bazárek. Akci osobně podpoří sopranistka, moderátorka a rodačka z vesničky Křepiny na Vysočině Miroslava Časarová.

Bazárek se měl původně konat na jaře, kvůli opatřením souvisejícím se šířením koronaviru se nakonec posunul až na čtvrtý srpnový týden, tj. od 24. srpna. „Bazárek zahájíme v pondělí 24. srpna v 17:00 v prostorách Mateřského centra Zvoneček módní přehlídkou. Výtěžek z celotýdenního prodeje oblečení poputuje na pomoc Klárce, která v dubnu 2019 podstoupila transplantaci kmenových buněk,“ uvedla zástupkyně ředitele Oblastní charity Havlíčkův Brod Markéta Jedličková.

Miroslava Časarová: S Klárkou se moc ráda potkám

Slavnostního zahájení Bazárku se osobně zúčastní také sopranistka Miroslava Časarová, která pochází z vesničky Křepiny nedaleko Lipnice nad Sázavou. Je laureátkou několika prestižních celostátních i mezinárodních soutěží a zpívala v Římě, Vatikánu, Paříži nebo Trentu. Je sólistkou Hudby hradní stráže a Policie ČR, členkou divadla Rockopery a hostuje v mnoha českých divadlech. „Moc ráda se s Klárkou a její maminkou osobně potkám a také jsem slíbila, že v rámci slavnostního zahájení zazpívám několik skladeb včetně populární Koronárie,“ prozradila sopranistka a rodačka z Vysočiny Miroslava Časarová.

Pomoci může opravdu každý. Stačí, když proberete své skříně, objevíte zachovalé kousky oblečení, které už nenosíte, a vyprané a čisté je přinesete do sídla Zvonečku do budovy bývalé ZŠ Rubešova, kde dnes sídlí AZ centrum. „Oblečení, ale také nejrůznější doplňky, kabelky, sportovní potřeby, knížky, hračky, pásky, boty nebo třeba školní potřeby můžete nosit od 10. srpna v pracovní dny od 8 do 12 hodin nebo v jiný čas po telefonické domluvě,“ informuje vedoucí MC Zvoneček Anna Doleželová s tím, že věci budou přijímat do 21. srpna, následně je přeberou, ty nejhodnotnější ocení a v týdnu od 24. srpna budou k prodeji. „Týdenní Bazárek zahájí módní přehlídka, na které dle aktuální zdravotní situace nebude Klára chybět osobně nebo minimálně vzkazem na dálku,“ doplnila Lubica Pleskačová.

Klárka s maminkou 

Jak upřesnila vedoucí Zvonečku Anna Doleželová, Bazárek bude všem zájemcům otevřený od úterý 25. do pátku 28. srpna vždy od 8:00 do 16:00. Lidé si vybrané věci budou moci koupit za dobrovolnou, nejhodnotnější kousky pak za předem určenou cenu, a podpoří tak Klárku, která od svých 12 let statečně bojuje s leukémií.

Od září na střední školu 

„Vybrané peníze využijeme na ozdravný pobyt s onkologickými dětmi pořádaný organizací HAIMA CZ, z. s., kam Klára v létě a v zimě dle možností jezdí a který byl dlouho jedinou možností, jak se Klára mohla potkat se svými vrstevníky,“ upřesnila maminka Kláry a dodala, že Klára udělala zkoušky na Obchodní akademii a Hotelovou školu v Havlíčkově Brodě na obor hotelnictví a od září se chystá nastoupit do školy.

„Vloni se pořádal charitativní Bazárek na podporu tříletého Sebastiánka, kterého postihla mozková příhoda, kdy utrpěl těžké postižení mozku. Podařilo se vybrat přesně 29 124 Kč, které se proměnily v potřebný a nákladný rehabilitační kočárek,“ zavzpomínala na loňský rok Monika Brothánková z Oblastní charity Havlíčkův Brod.

Ohodnoť článek

Štítky leukemie, nemoc, rakovina, Klára, charita, bazárek, Miroslava Časarová, Havlíčkův Brod, Kraj Vysočina, Křepiny, oblečení, Policie České republiky, Paříž, Řím

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klára od 12 let bojuje s leukémií. Výtěžek z Bazárku jí přispěje na ozdravný pobyt | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.