Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kvůli dopravním nehodám zemřelo na Vysočině 41 lidí. Loni bylo o sedm obětí méně

Kvůli dopravním nehodám letos na Vysočině do konce září zemřelo 41 lidí, o sedm víc než loni za stejné období. Zvýšil se i počet havárií. Policie jich evidovala 3526, což je v meziročním srovnání o 257 víc. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Bezprostředně při dopravních nehodách zemřelo 36 lidí, dalších pět zemřelo na následky dopravní nehody později v nemocnici, uvedla Čírtková. Počet zraněných se při letošních nehodách snížil. Těžké zranění utrpělo 66 lidí, o 14 méně než loni. Lehce zraněno bylo 970 lidí, meziročně o 203 méně.


Nehoda hned několika vozidel, která má fatální následky, se stala dnes ráno po půl osmé na silnici I/38 u Radostína na Havlíčkobrodsku. Dva lidé přišli o život, další tři se těžce zranili.

  

Při letošních nehodách vznikla hmotná škoda na havarovaných vozidlech a ostatním majetku 231,8 milionu korun. „Tato částka představuje nárůst výše škody o 13 procent ve srovnání se stejným obdobím roku 2018," uvedla Dana Čírtková.

Řidiči nejčastěji havarovali kvůli nesprávnému způsobu jízdy, nepřiměřené rychlosti a nedání přednosti v jízdě. Asi třetinu všech nehod tvoří střety aut se zvěří. Policie jich letos do konce září zaevidovala 1248.


Dva lidské životy vyhasly dnes před 20. hodinou na silnici I/38a , a to na hlavním tahu mezi Jihlavou a Znojmem u obce Zvěrkovice na Třebíčsku. Srazila se tam tři auta. Silnice I/38 je v místě nehody za Moravskými Budějovicemi neprůjezdná....

  

Mezi letošní tragické nehody patří střet čtyř aut na Havlíčkobrodsku, kde 26. srpna zemřeli dva lidé a šest se jich zranilo. Dvě oběti má také nehoda z 29. září, která se stala na silnici I/38 u Moravských Budějovic. Další dva lidé se tam zranili.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, statistika, Vysočina, úmrtí, dopravní nehoda, Kraj Vysočina, policie, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli dopravním nehodám zemřelo na Vysočině 41 lidí. Loni bylo o sedm obětí méně | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.